Po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio premjeras atskleidė, jog aptarti ne tik Rolando Pakso kandidatavimo į prezidentus bei pensijų kompensavimo klausimai. Socdemų lyderis įtikinėjo partnerius, kad jo partija nesidera dėl naujos daugumos formavimo.

„Buvo grįžta prie tam tikros pasklidusios informacijos, kad lyg tai socialdemokratai tariasi su konservatoriais ar liberalais dėl naujos koalicijos formavimo. Galiu užtikrinti ir užtvirtinti, kad jokių pokalbių nevyksta. Šita koalicija kaip dirba, taip ir dirbs sėkmingai toliau“, - žurnalistams teigė A. Butkevičius.

Regis, koalicijos partneriai premjero žodžiu patikėjo. Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys užsiminė, kad A. Butkevičius už šiuos savo žodžius prisiima asmeninę atsakomybę – panašiaip, kaip tada, kai jis pareiškė atsistatydinsiąs, jei Lietuvai nepavyks 2015 m. įsivesti euro.

„Premjero buvo noras išsakyti, tą užtikrinti. Kadangi prasidėjo įvairios interpretacijos, kurios yra niekuo nepagrįstos. Ir premjeras, kaip partijos pirmininkas, lygiai taip pat pasakė, kad už tai atsako ir kaip premjeras, ir kaip socialdemokratų partijos pirmininkas. Todėl mes manome, kad socialdemokratai turi tik vieną pirmininką. Ir mes juo pasitikime“, - teigė V. Gapšys.

DELFI primena, jog praėjusią savaitę susitikimą surengę konservatorių ir socdemų lyderiai tikino naųjos koalicijos variantų neaptarinėję. Esą kalbėta tik apie strateginius klausimus, pavyzdžiui – euro įvedimą.