Įrašą „YuoTube“ paskelbęs vartotojas pasivadino „Svyrančia sausra“, taip, žinoma, tapatindamasis su Alytaus mero Jurgio Krasnicko kalbas paviešinusia buvusia miesto teatro direktore Laura Radzevičiūte, kuri pirmąjį įrašą paskelbė su pseudonimu „Kylanti drėgmė“.

Įraše su socdemu A. Radvila esą kalba Edvinas Girsa – garsiai nuskambėjusioje puotoje grojęs vestuvių muzikantas ir socdemo konkurentas Kaišiadoryse, kandidatas Darbo partijos sąraše. Kalba pasisuka apie pinigus ir muziką. Ir čia, anot įrašo autoriaus, pasipila LSDP kandidato keiksmai ir grasinimai:

– Klausau.

– Laba diena.

– Laba.

– Ar su Algimantu Radvila kalbu?

– Labai trumpai, jei galima.

Jo. Čia tas pats Edvinas Girsa, kur man ten skambinot. Tai Saulius sakė, ar atsiskaitysit už tą grojimą, prašė paklausti.

– Tu atvažiuok pas mane, ir aš su tavim dar turiu labai rimtą pokalbį. Kol dar tu gyvas bl**. Atvažiuok pas mane, aš su tavim pasikalbėsiu.

– Kaip suprasti „kol aš dar gyvas“?

– O aš sakau: kol dar gyvas, atvažiuoji dar čia bl**. Atvažiuosi, ir aš tau tada viską sumokėsiu. Tu bl**... tu visą gyvenimą, tu atsiminsi šitą dalyką visam gyvenimui, vaikeli bl**. Atvažiuok pas mane dabar. Ir aš tau sumokėsiu už tą grojimą.

E. Girsa DELFI patvirtino, kad įraše skamba jo ir A. Radvilos balsai. Esą pokalbis susijęs su ta pačia A. Radvilos pramogų centre vykusia puota su teisėjais, kurios metu groję atlikėjai esą liko musę kandę ir negavo žadėtų pinigų.

„Taip. Darytas, kada kalbėjau telefonu. (…) Taip, tai yra mano pokalbis su ponu A. Radvila“, - sakė E. Girsa.

Vis dėlto „darbiečių“ kandidatas neigia pats patalpinęs pokalbio įrašą į „YouTube“. „Nežinau, kokiu būdu jis pateko į „YouTube“. Tikrai ne aš dėjau“, - stebėjosi E. Girsa.

Daugiau detalių Kaišiadorių politikas teigė negalįs atskleisti. Esą jis įpareigotas tylėti, mat dėl A. Radvilos teisėjams iškeltos puotos vyksta ikiteisminis tyrimas.

Na, o LSDP kandidatas A. Radvila DELFI teigė dar negirdėjęs „Svyrančios sausros“ paviešinto įrašo.

„Negirdėjau. Klausau jūsų“, - susidomėjo politikas.

Paklaustas, ar tai jo keiksmai girdėti įraše, pašnekovas teigė, jog taip „galbūt ir yra“. Bet čia pat patikino negalįs to nei patvirtinti, nei paneigti. Tylėjimą Kaišiadorių verslininkas aiškina taip pačiai, kaip ir E. Girsa – vykstančiu ikiteisminiu tyrimu.

„Tikrai nežinau, galbūt ir yra. Aš nežinau. Bet, žinot, kadangi esu pasirašęs ir pareigūnams, ir struktūroms nekalbėti nieko – tai man uždraudė kalbėti. Pasirašiau. Tai nenorėčiau nieko komentuoti. Man uždraudė visiškai kalbėti“, - atsiprašė A. Radvila.

A. Radvila socdemų sąraše Kaišiadoryse įrašytas aukštu 5-uoju numeriu. E. Girsa „darbiečių“ sąraše kur kas žemiau – 15-oje pozicijoje.