Derybose kalbėta, kad iš 14 ministerijų Valstiečių ir žaliųjų sąjunga siūlys 11 ministrų (tarp jų ir krašto apsaugos, nors kandidatą rinksis prezidentė), tuo metu socdemams pasiūlyta vadovauti Teisingumo, Užsienio reikalų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms. Socdemai taip pat turės teisę skirti 2 Seimo pirmininko pavaduotojus.

Valstiečiai žalieji taip pat deleguos premjerą Saulių Skvernelį bei kandidatą į Seimo pirmininko vietą.

Pirmadienį svarstyta ir apie socdemų išėjimą iš derybų, bet A. Butkevičius tai griežtai paneigė: „Klausykit, kas paleido tą antį, kad išeinam iš derybų?“ - stebėjosi dabartinis premjeras.

„Mes gana sėkmingai deramės, derybos labai konstruktyvios, džentelmeniškoje aplinkoje“, - sako A. Butkevičius.

Paklaustas, ar socialdemokratams užtenka 3 ministerijų, A. Butkevičius sako, kad šiuo metu kalbama apie tris, bet „dėl ketvirtos bus pokalbiai teikiant kandidatus į ministrus atsižvelgiant į jų kompetenciją“.

„Tikrai buvo gana geranoriškas požiūris tiek iš Ramūno Karbauskio pusės, tiek iš mano, kad gal į kai kurias ūkines ministerijas teiktų kandidatus tiek ir jie, tiek ir mums neuždarytų durų teikti kandidatus. O atsirenka ministras pirmininkas“, - sako A. Butkevičius.

Paklaustas, kas yra ūkinės ministerijos, politikas vardino: Ūkio ministeriją, Susisiekimo, Aplinkos ir Žemės ūkio.

„Bet aš iš karto pasakau ir tą pasakiau derybų metu, kad Susisiekimo ministerijos mes tikrai atsisakom dėl tam tikrų sklaidančių visokių išgalvotų informacijų, kad tai yra vos ne socdemų ministerija, kuri kažką globoja, globoja tam tikras institucijas, kurios pavaldžios ministerijai. Tai sakėme, kad nebūtų politinių kalbų, mes iškart atsisakom“, - sako A. Butkevičius.

Kalbėdamas apie sklandančią informaciją dėl Susisiekimo ministerijos ir jos pavaldžių institucijų politikas tikriausiai turėjo mintyse tai, kad šiai ministerijai pavaldi akcinė bendrovė „Lietuvos geležinkeliai".

A. Butkevičius taip pat pripažino, kad būta kalbų, jog Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijos iš viso nebūtų skaičiuojamos į kvotą, tačiau esą socdemai nebuvo šiuo klausimu kategoriški.

R. Karbauskis: nėra jokių šansų, kad socialdemokratai gaus daugiau nei 3 ministerijas

Socialdemokratams pareiškus, kad be trijų ministerijų dar norėtų Žemės ūkio, Aplinkos arba Ūkio ministerijos, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis R. Karbauskis teigė, kad derėtis galima tik dėl to, kurios ministerijos atiteks socialdemokratams, bet ne dėl skaičiaus. Pasak R. Karbauskio, nėra jokių šansų, kad socdemai gaus daugiau nei tris ministerijas.

„Jie bando formuoti savo derybinę poziciją, matyt. Ją stiprina, šnekėsimės. Gerai, kad žinome, ko jie nori.

Kad jie gaus daugiau negu tris ministerijas nėra jokių šansų. Skaičiuoti visi moka, tokios yra proporcijos. O dėl klausimo, kurios ministerijos bus, čia yra derybų objektas, mes šnekėsimės rytoj arba poryt“, - kalbėjo R. Karbauskis.

DELFI primena, kad, šaltinių duomenimis, socdemai į teisingumo ministrus gali pasiūlyti Julių Sabatauską arba Darių Petrošių, į socialinės apsaugos - Gintautą Palucką arba Rasą Budbergytę. Užsienio reikalų ministro vietai linksliuojama dabartinio ministro Lino Linkevičiaus pavardė.

„Tinka, jis labai kompetentingas. Jis gerai vertinamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, tarptautinėje aplinkoje, turintis didžiulę patirtį užsienio reikaluose", - sako A. Butkevičius.