Keleiviai, norintys susigrąžinti pinigus, turi kreiptis į Naujosios perkėlos administraciją ir pateikti perkėloje įsigytus bilietus bei asmens dokumentą, pranešė bendrovė.

Negalintieji atvykti į Naująją perkėlą gali paštu atsiųsti prašymą grąžinti pinigus. Tokiu atveju reikia pateikti bilietus ir nurodyti banko sąskaitą, į kurią galima pervesti pinigus. Pinigų grąžinimo laikotarpis nebus ribojamas.

Per pirmus du šių metų mėnesius "Smiltynės perkėla" pardavė bilietų už maždaug 350 tūkst. litų. Apie 90 proc. šių lėšų sudaro bilietai už transporto priemonių perkėlimą, likusi dalis - lėšos už keleivių bilietus.

Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pataisos, numatančios mokesčio už perkėlimą į Kuršių neriją panaikinimą nuo sausio 1 dienos, Seime buvo priimtos tik pačioje gruodžio pabaigoje, todėl Vyriausybė nespėjo laiku priimti nutarimo dėl nemokamo kėlimosi keltais tvarkos.

Ši tvarka buvo patvirtinta tik sausio pabaigoje, tačiau Vyriausybė pažadėjo kompensuoti gyventojų išlaidas už bilietus, pirktus sausio ir vasario mėnesiais. Nuo kovo 1 dienos bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai į Kuršių neriją kelia nemokamai.