V.Grigaravičiaus teigimu, „kandidatai į sostinės policijos vadovo postą buvo šeši“. „Jie buvo įvairios patirties žmonės, iš įvairių Lietuvos vietų, tačiau galutinį apsisprendimą nulėmė tai, kad S.Mecelica yra vietinis pareigūnas ir puikiai žinojo visas Vilniaus policijos problemas. Laikinas vadovavimas jam buvo kaip bandomasis laikotarpis, per jį mes stebėjome komisarą ir nusprendėm, kad jis yra geriausias kandidatas“, - sakė V.Grigaravičius.

S.Mecelicos kandidatūrai pritarė ir Vilniaus meras Artūras Zuokas bei vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius. Jis sakė, jog neabejoja, kad „naujasis komisaras sugebės pakelti Vilniaus policijos įvaizdį ir paslaugų kokybę“. „Man įspūdį paliko tai, kad jis didelį dėmesį skirs pareigūnų mokymuisi ir mokymui“, - sakė G.Furmanavičius.

Pastabų dėl S.Mecelicos kandidatūros neturėjo nei Valstybės saugumo departamentas, nei Specialiųjų tyrimų tarnyba. Ši dabar atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo buvusio sostinės policijos vadovo Eriko Kaliačiaus galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Įtariama, kad dirbti į jo sodybą galėjo būti vežami arešto bausmes atliekantys asmenys. Šį tyrimą atliekantys pareigūnai neseniai dėl piktnaudžiavimo tarnyba įtarimus pateikė ir buvusiam Vilniaus policijos areštinės vadovui Genadijui Beliavskiui.

S.Mecelica laikinai sostinės policijai vadovavo nuo liepos 15 dienos. Tada nuo pareigų buvo nušalintas, o vėliau dėl sveikatos problemų iš Vilniaus policijos viršininko posto pasitraukė E.Kaliačius. Neseniai jis teisingumo ministrui davė advokato priesaiką.

S.Mecelica DELFI sakė, kad ieškos optimalių valdymo variantų, nors V.Grigaravičius teigė, jog Vilniaus policija valdoma ir taip gerai, nes ji neturi problemų su atlyginimų mokėjimais bei gali priimti daugiau naujų darbuotojų. „Didelį dėmesį ketinu skirti pareigūnų praktinių įgūdžių lavinimui ir sistemingiems mokymams“, - sakė S.Mecelica.

Jam pradėjus vadovauti Vilniaus policijai, laisvas liks pavaduotojo, kuruojančio sostinės viešąją policiją postas. Kas jį užims S.Mecelica neįvardino. „Turiu minčių, bet tai tik mano mintys. Aš paskirtas tik nuo rytojaus, todėl šiandien, dar nebūdamas Vilniaus policijos vadovu, negaliu kalbėti apie pavaduotoją“, - DELFI sakė S.Mecelica.