Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokuroras Gintas Ivanauskas patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas yra atliekamas ir S. Velečkai yra pareikšti įtarimai dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo veikiant organizuotoje grupėje. S. Velečka yra įtariamas ir kitais sunkiais nusikaltimais.

Narkotinės ir psichotropinės medžiagos, dėl kurių gabenimo ir platinimo įtarimai yra pareikšti S. Velečkai, turėjo būti atgabentos iš užsienio: „Jos buvo skirtos Lietuvos rinkai.“

Nusikaltimus, įtariama, S. Velečka darė jau kalėdamas Marijampolės pataisos namuose – nors „Agurkinių“ lyderis ir kalėjo pačiomis griežčiausiomis sąlygomis kamerinio režimo patalpose, tačiau pareigūnams ne kartą pavyko pas jį rasti mobiliojo ryšio telefonų. Būtent jais naudodamasis, įtariama, S. Velečka ir susisiekdavo su laisvėje esančiais bendrais, duodavo šiems nurodymų bei patarimų. Jis taip pat kontaktavo ir su kitais nusikalstamo pasaulio atstovais, puikiai žinojo, kas dedasi kriminaliniame pasaulyje.

Šiuo metu S. Velečka yra laikomas Vilniaus pataisos namuose.

Apie tai rašoma ką tik išleistoje Delfi specialiojo korespondento Dainiaus Sinkevičiaus knygoje „Policijos dievai“.

Policijos dievai – dar visai neseniai veikęs nusikalstamas susivienijimas, kuriam priklausė su organizuotomis kriminalinėmis grupuotėmis kovoti turėję elitinio policijos skyriaus pareigūnai. Pavyzdingų, dorų ir gerai dirbančių policininkų įvaizdį viešai kūrę kriminalistai slapta patys darė nusikaltimus: klastojo baudžiamąsias bylas ir už grotų siuntė ne tik nusikalstamo pasaulio autoritetus, bet ir visiškai nekaltus žmones.

Šioje knygoje aprašoma tamsioji policijos pareigūnų darbo pusė ir pateikiama dar neskelbtų faktų apie policininkų įvykdytus sunkius nusikaltimus: kaip per kratas jie pasisavindavo didelius kiekius kontrabandinių cigarečių ir narkotikų, o paskui juos parduodavo kriminaliniams nusikaltėliams. Vienas pagrindinių šios istorijos veikėjų – slaptasis policijos bendradarbis, kuriam policininkai nekliudė prekiauti narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Už tai policijos agentas turėdavo liudyti policininkų sukurptose bylose, o išgalvotais pasakojimais tikėjo ne tik policijos vadovybė, bet ir prokurorai bei teisėjai.

„Policijos dievai“ – knyga apie realybę, kurios daugybę metų niekas nenorėjo matyti: su nusikaltėliais kovoję pareigūnai perėjo į įstatymų pažeidėjų pusę ir elgėsi net įžūliau nei nusikalstamo pasaulio šulai.

„Istorija tokia sukrečianti, kad kartais net sunku patikėti, jog tai tikri faktai, o policininkai lyg pavojingi nusikaltėliai veikė ne laukiniais devyniasdešimtaisiais, bet dabar“, – sako Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Ką tik pasirodžiusią knygą galima įsigyti internetu leidykloje „Baltos lankos“, taip pat Knygos.lt, knygynuose, o vėliau ji atsiras ir prekybos centrų lentynose.