Liepkalnio gatvės apylinkėse vietiniai sakosi ne kartą matę stoviniuojančius automobilius. Vieša paslaptis, kad būtent čia mylėtis važiuoja ir aistros apimti įsimylėjeliai, ir seniausios profesijos atstovėmis tituluojamos merginos su savo klientais.

Tai, kad Liepkalnio gatvėje yra padaroma sąlyginai daug viešosios tvarkos pažeidimų, DELFI patvirtino ir policijos pareigūnai. Tiesa, šiemet jie čia nustatė tik vieną lytinių santykių viešumoje atvejį.

„Šių metų rugpjūčio 19 d. 2 val. 11 min. netoli Liepkalnio ir Tarpkalnio g. policijos patruliai užklupo automobilyje besimylinčią porą – 1993 m. gimusį vaikiną ir 1982 m. gimusią moterį. Jie nubausti administracine tvarka. Gyventojų pranešimų apie tokius atvejus nėra registruota“, – sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Girtauja, triukšmauja ir mušasi

Tiesa, kitokių rūšių pažeidimų šiose apylinkėse netrūksta. P. Radvilavičius pripažino, kad pareigūnai šiai vietai skiria daugiau dėmesio. Tiek, kiek tik leidžia turimos galimybės.

„Nuo 2014 m. sausio 1 d. iki dabar Vilniaus apskrities policijos įstaigoje yra iš viso užregistruoti 377 pranešimai apie Liepkalnio gatvėje padarytus įvairių rūšių viešosios tvarkos pažeidimus.

Iš jų: 53 pranešimai apie alkoholio gėrimą ar girto pasirodymą viešoje vietoje, 18 muštynių, 108 – triukšmavimą ar konfliktus viešoje vietoje, o tarp kitų viešosios tvarkos pažeidimų dažniausi – šiukšlinimas, šiukšlių deginimas, šlapinimasis viešoje vietoje ir kiti panašūs poelgiai“, – pasakojo jis.

Vos išlipęs iš mašinos kone įlipo į prezervatyvą

Tuo metu prieš kelias dienas minėtoje vietoje apsilankęs vilnietis Tomas sakė, kad yra aiškiai matyti, jog ji – labai populiari tarp mėgstančių pasilinksminti.

„Kadangi dievinu aviaciją, sugalvojau nuvažiuoti pažiūrėti, kaip kyla ir leidžiasi lėktuvai. Deja, Vilnius šiuo atveju yra tragedija, palyginus su kitomis šalimis, nes jų negali pamatyti net oro uoste. Tačiau viena draugė prasitarė, kad žino tokią vietą, kur lėktuvai praskrenda pakankamai žemai, tad nusprendėme ten nuvažiuoti. Važiavome Liepkalnio gatve, vėliau pasukome keliukais, kuriais po lietaus turbūt net neįmanoma pravažiuoti. Nuvažiuojame, sustojame ant to kalno, išlipame – ir kone tiesiai ant prezervatyvo. Neįtikėtina, kaip viskas ten apleista, kiek šiukšlių. Prezervatyvų pilna visur, dalis jų net apnykę, likusios tik gumelės. Nemaniau, kad yra žmonių, kurie atvažiuoja mylėtis į tokias vietas, galvojau, tik filmuose taip būna“, – nuostaba dalijosi vaikinas.

Vis dėlto jis sakė negalintis suprasti, kokiu tikslu žmonės važiuoja būtent į tą vietą, mat ji atrodo labai netvarkingai ir net pavojingai. Pavyzdžiui, tą patį vakarą ant kalno jis sutiko ir narkomaną.

Neužlipusi ant prezervatyvo negalėjo žengti nė žingsnio

Savo ruožtu vilnietė Gintarė pasakojo pirmą kartą apie šią vietą sužinojusi prieš maždaug metus. Tuomet vienas jos draugų vyko į Australiją, tad kartu buvęs pažįstamas prasitarė, kad žino vietą, kur matosi pakylantys ir besileidžiantys lėktuvai.

„Jo paraginti ten ir nuvykome, norėjome pamojuoti draugui, tačiau tai, ką pamačiau, mane tiesiog šokiravo“, – pripažino ji.

Kadangi vieta – atoki, ji sakė nesitikėjusi pamatyti idealią tvarką, tačiau tokio pobūdžio šiukšlės ją labai nustebino.

„Ten buvo praktiškai vien prezervatyvai. Matėsi, kad vieni iš jų – panaudoti jau seniai, beveik iširę, kiti – ką tik panaudoti. Buvo matyti ir daug pakuočių nuo prezervatyvų. Įspūdis – tiesiog nenusakomas, neužmynus ant prezervatyvo nebuvo įmanoma nė žingsnio žengti“, – baisėjosi vilnietė Gintarė.

Automobiliuose mylisi ne tik jaunuoliai

Savo ruožtu gydytojas psichoterapeutas seksologas Viktoras Šapurovas DELFI yra sakęs, kad mylėtis automobilyje, psichologiniu požiūriu, visiškai normalu. Jis taip pat tvirtino, kad mašinose lytines aistras tenkina ne tik jaunuoliai, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. Tiesa, taip elgiamasi dėl skirtingų priežasčių.

„Jaunuoliai automobilyje paprastai mylisi todėl, kad neturi kitos vietos, kur galėtų tai daryti. Žinoma, dabar dagiau jaunų porų turi savo būstus, nei kad buvo anksčiau, tačiau natūralu, kad 16-18 metų jaunuoliai tiesiog neturi, kur mylėtis, tuomet ieškoma įvairių sprendimų. Be to, jie paprastai – lankstūs, atletiški, todėl mylėtis automobilyje jiems nėra nepatogu“, – patikino V. Šapurovas.

Tuo metu vyresnio amžiaus žmonės taip dažniausiai elgiasi norėdami paįvairinti savo seksualinį gyvenimą.

„Kiekvienas vietos ieško pagal savo išgales, teoriškai – mylėtis galima net mokymosi įstaigoje, manau, kad jei apie tai, kokia vieta būtų patogi seksui, pagalvos abu partneriai, pavyks rasti tikrai patogių ir originalių vietų“, – įsitikinęs V. Šapurovas.

Patarė nepamiršti ir merginų poreikių

Jis tikina girdėjęs, kad jaunuoliai pamėgę mylėtis ne tik automobilyje, bet ir viešbučiuose – viešbučiai paprastai sutinka išnuomoti kambarį valandai ar kelioms. Kiti – prašo draugų, gyvenančių nuosavose būstuose ar bendrabučiuose, pagalbos.

„Esu girdėjęs, kad jaunuoliai paprašo vienas kito, kad leistų pasinaudoti jų gyvenamuoju plotu. Iš tiesų, dabar mylėtis kažkur miške ar lauke yra per šalta. Mašinoje – taip pat tik iš bėdos. Net gerai prieš tai prišildžius automobilį, jo vidus vis tiek pakankamai greitai atšąla, todėl reikia skubėti, o dėl to nukenčia sekso kokybė. Mylėtis reikia ne šiaip sau ir ne tik todėl, kad vyras būtų patenkintas. Mylėtis reikia tuomet, kai abu to pageidauja, ir taip, kad abu pajustų pasitenkinimą. Vyras pirmiausia turi pasirūpinti savo moterimi, o tam neretai prireikia daugiau laiko – galbūt ir valandos ar dviejų, per tiek laiko automobilyje tikrai gali pasidaryti pernelyg šalta. Meilei ir džiaugsmui reikia atsiduoti, būti kartu ir psichologiškai, ir fiziškai, todėl žiemą automobilyje tam gali neužtekti laiko“, – pastebi jis.

Tačiau, anot seksologo, vertinant psichologiniu požiūriu, mylėtis automobilyje tikrai nėra nusikaltimas, jei to nori abu partneriai, jie pasirenka nuošalią vietą.

„Tačiau labai rekomenduoju pagalvoti ne tik apie tai, ar tai yra tinkama seksui vieta, bet ir ar tas žmogus, tikrai yra tas, ir, žinoma, pasirūpinti kontracepcija. Net nepanašu, kad lytiniu būdu užkrečiamos ir plintančios ligos išnyktų, priešingai – rodikliai tik prastėja. Todėl būtina užtikrinti, kad abu partneriai jaustųsi saugiai, visiškai ramūs ir galėtų džiaugtis vienas kitu“, – priminė jis.

Už seksą automobilyje – laisvės atėmimas iki 2 metų

Vis dėlto mylėtis automobilyje, viešoje vietoje, nėra galima. Priklausomai nuo konkretaus atvejo aplinkybių, už tokį poelgį gali būti taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str. (Nedidelis chuliganizmas) arba Baudžiamojo kodekso 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas).

„Nedidelis chuliganizmas, tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, – užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu“, – rašoma minėtuose kodeksų straipsniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)