Vietos gyventojai ėmė platinti pranešimus vieni kitiems, kad žmonės Debreceno gatvės kiemuose nepaliktų automobilių – vanduo jau gerokai apsėmė kiemus. Lietus jau skandina ir Dubysos gatvę, kuri dar pirmadienį buvo tapusi spąstais ne vienam vairuotojui.

Šilutės plento pabaigoje, už Rimkų geležinkelio, nemažos pelkės“, – pasirodė netrukus dar vienas perspėjimas klaipėdiečiams.

DELFI primena, kad pirmadienio rytą ne vienam klaipėdiečiui teko spręsti problemą, kaip automobiliu išplaukti iš kiemo ir nuvykti į darbą.

Pietinėje uostamiesčio dalyje kiemai virto ežerais, o gatvės – upėmis. Dali vandens nutekėjo ir į žmonių namus, paskandino daržoves rūsiuose.

Vienas darželis net buvo likęs be elektros ir šildymo. Laimei, ne ilgam. Nors net 17-koje mokyklų ir darželių dalis mokinių buvo išleisti į namus, nes atėjo peršlapę. Pedagogai nerimavo, kad mokiniai nesusirgtų.

Dėl susikaupusio gatvėse vandens Klaipėdos savivaldybė neskubėjo pripažinti, kad laiku nebuvo išvalytos nuotėkos ir dėl to patvino gatvės ir kiemai. Anot politikų, nepriklausomi ekspertai turi įvertinti padėtį, tik tuomet bus aišku, ar uostamiestis iš viso gali atlaikyti tokias stichijas.

Papildyta 19.45 val.: Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sureagavo į susidariusią padėtį mieste.

„Lygiai savaitė, vėl sekmadienio vakaras, vėl gana intensyvus lietus, bet tikiu ir tikiuosi, kad pamokas išmoko visi, kam reikia, - informavo meras socialiniuose tinkluose. - Paskambinau Ekstremalių situacijų valdymo komisijos vadovui, administracijos direktoriui Sauliui Budinui, AB „Klaipėdos vanduo“ generaliniam direktoriui Leonui Makūnui, PGT vadovui, kad itin operatyviai ir aktyviai būtų vykdoma stebėsena visame mieste bei aktyvus reikiamų veiksmų koordinavimas, nelaukiant kol pasekmės taps kritinėmis ir teks jau kovoti su jomis! Prašiau, kad ir mane nedelsiant informuotų apie visa tai kas ir kaip vyksta (nors formaliai nesu šios komisijos narys). Bet padidinto budrumo bei akylumo iš visų mūsų pusės, taip pat būtų rimta pagalba. Matant vandens semiamus kiemus ar gatves, prašau informuoti AB „Klaipėdos Vanduo“ dispečerinę telefonu
8-46 220 220. Stebėkime, informuokime, nes tik visų bendromis pastangomis galime pažaboti gamtos išdaigas. Ramios, sausos bei šiltos nakties visiems mums“.
DELFI dėkoja vaizdais iš gatvių ir kiemų pasidalijusiais skaitytojams !