„Įsibėgėjant Prezidento rinkimų kampanijai, vis labiau ryškėja, kad susidvejinusios pareigos - premjeras ir kandidatas į prezidentus - yra per didelė našta dabartiniam Vyriausybės vadovui. Akivaizdu, kad premjeras, ignoruodamas teisėtus opozicinių parlamentarų, atstovaujančių beveik pusei milijono rinkėjų, reikalavimus, daro paslaugą sau, kaip kandidatui į prezidentus, taip apsisaugodamas nuo esminių opozicijos klausimų apie valstybės raidą. Blogiausia, kad dėl tokio premjero - kandidato į prezidentus susidvejinimo Vyriausybės vadovas faktiškai nusišalina nuo viešo Lietuvos problemų aptarimo ir sprendimų. Pagaliau, jis ciniškai ignoruoja savo tiesiogines Vyriausybės įstatymo 18 straipsnyje numatytas pareigas parlamentui“, - akcentuoja opozicijos lyderė V. Čmilytė-Nielsen.

Kvietimai ministrui pirmininkui susitikti su Seimo opozicinėmis frakcijomis buvo siųsti du kartus - kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje.

Seimo opozicijos lyderė primygtinai ragina Vyriausybės vadovą pademonstruoti save gerbiančiam politikui būtiną pagarbą šalies parlamentui ir priimti kvietimą atvykti į Seimą susitikti su parlamentarais.