„Negalėdami toliau ramiai stebėti kasdien vis augančios įtampos įvairiose viešojo sektoriaus srityse ir didėjančio susipriešinimo visuomenėje, kviečiame S. Skvernelį į konstruktyvų ir geranorišką pasitarimą, kaip galėtume kartu pasipriešinti smurto prieš vaikus įteisinimui, užtikrinti sklandų vaiko teisių apsaugos reformos įgyvendinimą bei dalykiškai atsižvelgti į streikuojančių mokytojų keliamus reikalavimus“, - teigė G. Landsbergis.

Pirmiausia, anot TS-LKD lyderio, nemaža dalis Lietuvos visuomenės ir ypač šeimos, auginančios vaikus, „buvo pradėtos bauginti įvairaus plauko populistų ir prieštaringos reputacijos veikėjų: nuo Mindaugo Puidoko iki Vytauto Šustausko ar Zbignievo Jedinskio“.

Dar daugiau, valstiečių-žaliųjų frakcijos narys M. Puidokas užregistravo įstatymo pataisas, kuriomis, anot konservatorių, būtų įteisintas smurtas prieš vaikus ir iš esmės paralyžiuotas vaiko teisių apsaugos reformos dabartinis įgyvendinimas.

„Taip pat beprecedentį lygį pasiekė krizė švietimo sistemoje ir Lietuvos mokytojų nepasitenkinimas. Nepriklausomos Lietuvos istorijoje nėra buvę, kad mokytojai būtų priversti ne tik streikuoti, bet ir užiminėti Švietimo ir mokslo ministerijos patalpas bei jose nakvoti vien tam, kad politinės bendruomenės palaikymą galutinai praradusi ministrė Jurgita Petrauskienė susitiktų su jais tartis bei įsiklausyti į jų teisėtus reikalavimus“, - sako konservatoriai.