„Mes tikrai palaipsniui tą ir darome (tiekiame karinę įrangą - ELTA), ir Vyriausybė jau yra priėmusi sprendimą, liko iš Ukrainos pusės techninius dalykus sutvarkyti. Mes remiame karine įranga ir ateityje tą darysime. Tai paklausu ir reikalinga“, - trečiadienį Ukrainoje Lietuvos žurnalistams sake S. Skvernelis.

Jis trečiadienį lankėsi Donecko srityje esančioje Avdijivkoje, kur perdavė Lietuvos humanitarinę paramą.

Anot Premjero, Lietuvos parama karine įranga bus verta ne vieno milijono eurų.

„Nežinau, kiek galime skelbti, bet tie sprendimai, kurie padaryti 2014-2016 metais ir 2017-aisiais, - mes kalbame ne apie vieną milijoną eurų, kalbant apie bendrą įrangos vertę. Mes turime tą daryti, čia sprendžiasi ne tik Ukrainos likimas, todėl ne žodžiais, susirūpinimu, o realiais darbais reikia parodyti“, - sake jis.

Jis taip pat atidarė Lietuvos lėšomis įrengtą žaidimų aikštelę. Anot jo, „tai kaip simbolis, nes ne tankas, ne šarvuotis, automatas ar šalmas yra ateitis, o tokios aikštelės ir vaikai“.

Tuo metu taip pat paramą perdavęs nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ vadovas Jonas Ohmanas tikino, kad Lietuva paramą teiks tol, kol Ukraina nepasieks pergalės.

Lietuva, be humanitarinės pagalbos, trečiadienį taip pat perdavė siųstuvus, kurie, anot S. Skvernelio, turėtų sustabdyti rusiškų kanalų propagandą ir leisti pamatyti separatistų valdomų teritorijų gyventojams, kaip gyvena Ukraina.

Siųstuvus priėmęs Donecko srities karinės-civilinės administracijos vadovas Pavlo Žebrivskis teigė, kad Lietuva vienintelė atsiliepė į prašymą dėl tokių sistemų.

„Ne kokia didelė Europos šalis, ne Vokietija, Prancūzija, o Lietuva atsiliepė į prašymą“, - teigė jis.

Ketvirtadienį Kijeve S. Skvernelis susitiks su Ukrainos Ministru Pirmininku Volodymyru Groismanu, atidarys Kijevo saugumo forumą ir dalyvaus Ukrainos, Lietuvos ir Moldovos ministrų pirmininkų sesijoje „Regioninis bendradarbiavimas: suvienyti bendrų tikslų“.