„Pasiruošti reikia rudeniui. Neapsigaukime ir dėl atvirų renginių; organizatoriai, ribojantys iki 1000 žmonių tam tikroje teritorijoje, sako: visiškai nesvarbu, kas yra už tvoros arba už aptvėrimo. Čia 1000, o kad ten dar aplipę 5000, tai taip mes negalime paleisti.

Jeigu norime sugrįžti į kovo mėnesio situaciją ir užsidaryti valstybę, jeigu tai priimtina, tada būkime toliau atsipalaidavę ir nematykime realios situacijos“, – posėdyje sakė S. Skvernelis.

Anot jo, kitam Vyriausybės posėdžiui turėtų būti pateiktas įstatymo projektas dėl būtinų apsaugos priemonių taikymo. Jeigu jo prireiks dėl padidėjusių užsikrėtimų skaičiaus, gali būti patvirtintas kitą savaitę.

„Kitam posėdžiui prašau pateikti, jeigu reikės, būtinų apsaugos priemonių taikymą viešajame transporte, parduotuvėse ir uždaruose renginiuose. Bent jau turėti parengtą projektą, jeigu tokio prireiktų. Kad nereikėtų vėl įvesti karantino“, – užsiminė premjeras.

Premjeras vėliau patvirtino paprašęs kitos savaitės Vyriausybės posėdžiui parengti projektą dėl būtinųjų apsaugos priemonių taikymo viešajame transporte, prekybos vietose ir uždaruose renginiuose.

„Nesakau, kad šis projektas kitą savaitę tikrai bus priimtas ir kaukės bus grąžintos. Kol kas tai – atsargumo priemonė, kurios gali prireikti, jei matysime, kad užsikrėtimų skaičius didėja. Labai tikiuosi, kad to nenutiks ir grįžti prie kaukių bei kitų priemonių nereikės“, – feisbuke paskelbė S. Skvernelis.

„Kol kas nenorėčiau sakyti, kad esame ant antrosios bangos slenksčio. Kol kas dar kartą norėčiau paprašyti mūsų visų elgtis atsakingai ir sąmoningai. Čia ypač taikau tiems žmonėms, kurie į Lietuvą grįžta iš užsienio“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Kultūros ministerijos siūlymui didinti galimą renginių uždarose erdvėse dalyvių skaičių, primena ELTA.

Nuo liepos 17 iki liepos 31 dienos būtų leidžiama iki 400 dalyvių, o nuo rugpjūčio 1 iki rugpjūčio 15 dienos – iki 500.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į esamą situaciją, taip pat įvertinus tai, kad prireikus uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose būtų laikomasi saugumo priemonių (2 metrų atstumo tarp asmenų arba, jeigu jis mažesnis, privalomai dėvimos apsauginės priemonės).