„Šiandien priimtas sprendimas, norėtumėme, kad tai nedelsiant įvykdytų ir Sveikatos apsaugos ministerija, įsigyti taip vadinamų „express“ testų, kurie galėtų būti papildoma priemonė, patvirtinanti arba paneigianti asmens abejones, ar jis nėra užsikrėtęs koronavirusu“, – Vyriausybės pasitarime teigė premjeras.

S. Skvernelis nenurodė, kiek šių testų planuojama įsigyti, tik įvardijo, kad „kiekis yra labai didelis“. Premjeras pabrėžė, kad testai bus daugiau „pagalbinė priemonė“, leisianti psichologiškai ramiau jaustis žmonėms, tiesiogiai susiduriantiems su užkratu. Anot jo, pasitvirtinus šiam testui, papildomai būtų atliekami ir įprasti tyrimai.

„Greitesnieji testai pirmiausia bus tikrai skirti tiems, kas šiandien pirmose fronto linijose kariauja, t.y. medikai, visuomenės sveikatos specialistai, pareigūnai ir kiti asmenys – tarnautojai, kurie tiesiogiai kontaktuoja arba gali kontaktuoti su užsikrėtusiais asmenimis“, – sakė jis.

Vyriausybė trečiadienį iš skolintų valstybės lėšų numatė 14 mln. eurų plaučių ventiliavimo įrangos įsigijimui, dar 16,56 mln. eurų bus skirti medikų apsaugos priemonėms nuo koronaviruso.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 33 koronaviruso atvejai.