S. Skvernelis trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tokį elgesį vadino pigiu kerštavimu ir pažeminimu.

„Tenka tik apgailestauti, kad tos deklaracijos apie naują politinę kultūrą pasibaigė labai greitai, nepraėjus nė savaitei mes jau matome realų vaizdą. Gaila, kad nauji valdantieji Seime užsiėmė pigiu kerštavimu, ne tik juo, bet ir bandymu pažeminti didžiausią opozicinę frakciją“, – teigė politikas.

Ministras pirmininkas teigė, kad iš naujos valdančiosios daugumos per nepilną savaitę jau buvo ir meluota.

„Buvo ir pameluota, buvo ir pasityčiota iš jos. Bet dabar yra tokia „nauja politinė kultūra“. Tai mes turime tokią pirmą kartą parlamentarizmo istorijoje atvejį, kai didžiausia opozicinė frakcija nėra niekur atstovaujama“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, valdančiosios daugumos kalbos apie tai, kad LVŽS Seimo valdyboje atstovaus opozicijos lyderis taip pat laužtos iš piršto.

„O bandymas kalbėti, kad (partija, aut. p.) turės opozicijos lyderį, vėlgi, yra intrigavimas ir melavimas. Seimo pirmininkė puikiai žino, kad LVŽS frakcija neturi tiek Seimo narių, kad turėtų opozicijos lyderį. O žinant jų įdirbį, tikrai gerą įdirbį užkulisinį su kitomis dviem opozicinėmis frakcijomis, kai viena partija nenori formaliai pasirašyt susitarimo, panašu, kad artimiausiu metu opozicijos lyderio irgi nebus.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Tai mes nebūsime niekur atstovaujami. Tai ne tik Seimo nariai didžiausios opozicinės frakcijos, bet taip rodomas ir požiūris į tuos šimtus tūkstančių gyventojų, kurie balsavo už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – aiškino politikas.

S. Skvernelis teigė, kad didžiausia valstiečių–žaliųjų frakcija opozicijoje vadovausis principu „per prievartą mielas nebūsi“.

„Jeigu valdantieji mano, kad tokia politinė kultūra, jų buldozeris ir kerštas turėtų taip atsiliepti į parlamentinį darbą, mes nesame niekur reikalingi, tai manau, kad tos pozicijos mes ir laikysimės – per prievartą mielas nebūsi. Ir kaip sakoma, ne žodžiai o darbai parodo. Galime deklaruoti vieną...“, – savo nuomonę dėstė jis.

Delfi primena, kad antradienį vakarinio Seimo posėdžio metu LVŽS teikta kandidatė į Seimo vicepirmininkus Aušrinė Norkienė nesurinko reikalingo balsų skaičiaus.

Po šio sprendimo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen kalbėjosi su dviem opozicinėmis frakcijomis: LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) dėl kitų kandidatūrų. Seimo vadovė nutarimo projektu pasiūlė LSDP atstovą Julių Sabatauską, LVŽS dar skubėjo pasiūlyti ir Joną Jarutį. J. Sabatauskui balsų užteko ir jis tapo Seimo vicepirmininku.