Premjeras taip pat visus paragino aktyviai balsuoti, neišsigąsti koronaviruso.

„Tikiuosi šiandien didelio aktyvumo, kad balsuotų kuo daugiau žmonių. Nes balsavimas yra tikrai saugus, tad ateikime. Tada galėsime sakyti, kad esame verti to, ką išsirinkome“, – ragino jis.

„Tikiuosi, kad tokius rinkimus turime pirmą ir paskutinį kartą“, – sakė S. Skvernelis.

„O aš tikiuosi paprasto dalyko. Lietuva iš tikrųjų niekada taip ir gerai ir saugiai negyveno. Norisi, kad būtų darbų tęstinumas“, – Nemenčinės rinkiminėje apygardoje balsą atidavęs kalbėjo premjeras.

Jis teigė, kad krizės iš tikrųjų parodo, kaip dirba valdžia.

„Tam tikrų krizių metu parodome, ko yra verta valdžia. Esant tokiai sudėtingai situacijai ir šiandien, manau, jog žmonės įvertins tai, ką darėme ketverius metus, kokius rezultatus turime ir kaip tai vertina ekspertai“, – sekmadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Koronaviruso pandemiją jis vadino Vyriausybės veiklą patikrinusiu egzaminu.

„Ji parodė visas mūsų stiprybes ir silpnybes. Šalies ekonomika, o tai labai svarbu ir mažiausiai nukentėjo pandemijos metu ir greičiausiai atsigavo. Tai reiškia, kad tie sprendimai, kurie ketverius metus buvo darome buvo taiklūs ir paveikūs, nukreipti į žmonių gerovę. Kita vertus – apnuogino tai ir tam tikras problemas ir darbus, kurių naujai Vyriausybei teks daryti nedelsiant, iš karto po rinkimų“, – apie būsimus darbus kalbėjo jis.

Šiandien savo balsą taip pat atiduotas prezidentas Gitanas Nausėda, jau balsavo ir kadenciją baigęs šalies vadovas Valdas Adamkus.

Delfi primena, kad antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną. D