„Visų pirma – tikrai galime jaustis saugūs. Šiandien COVID – 19 komitete policijos vadovas patvirtino, kad pareigūnai pilnai pasirengę, atidžiai stebi situaciją, modeliuoja įvairius galimus scenarijus ir jiems ruošiasi.

Jau dabar kiekvieną parą patruliuoti į gatves važiuoja kone dvigubai daugiau ekipažų nei įprastai. Formuojami ir prireikus budės ekipažai, kuriuose policininkams talkins tiek kariai, tiek Vidaus saugumo tarnybos ar kitų institucijų pareigūnai“, – skelbia ministras pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad pagrindinis dėmesys bus skiriamas viešosioms erdvėms, kaimiškosioms teritorijoms, kalbama su seniūnais ir kitais bendruomenės nariais.

„Paprašiau, kad būtų itin aktyviai veikiama užtikrinant karantino reikalavimų laikymąsi. Tai jau daroma, įvairiomis priemonėmis. Ne tik tradicinėmis, bet ir tiksliniais skambučiais ir kitomis. Policija jau turi priėjimą prie duomenų bazės apie asmenys, kurie privalo būti saviizoliacijoje, tai gerokai palengvina darbą“, – rašė S. Skvernelis.

Premjeras priminė, kad Seimui priėmus reikalingus teisės aktus, policijos pareigūnams suteikta daugiau galimybių drausminti piliečius, o prireikus ir bausti nesilaikančius karantino.

„Stebint kai kurių mūsų piliečių elgesį, žiūrint į pranešimų policijai statistiką akivaizdu, kad šiandien to labai reikia. Panašu, kad prašymai ir raginimai daliai neatsakingų piliečių vis dar nė motais. Ką gi, tokiu atveju turėtų padėti baudos“, – rašė jis.

S. Skvernelis teigė, kad nusikalstamumas sumažėjo apie 20 proc. sunkių ir labai sunkių nusikaltimų registruojama net per pus mažiau.

„Tačiau yra ir naujų grėsmių, kurias policija žino ir kurioms, tikiu, yra pasiruošusi“, – rašė ministras pirmininkas.

„Ir dar vienas dalykas. Šiandien priimtas sprendimas dėl užsienio šalių piliečių, vairuojančių krovininius automobilius ir tranzitu vykstančių per Lietuvą. Čia primenu, kad prekių ir krovinių judėjimas per šalį nėra sustabdytas.

Tačiau nuo šiol visi šie vairuotojai pasienio punktuose bus tikrinami. Ir jei jie sloguos, karščiuos, turės temperatūros, jei bus nustatyti kiti galimi koronaviruso simptomai – jiems nebus leidžiama įvažiuoti į Lietuvą“, – rašė premjeras.