„Aš jo jau atsiprašiau per visus įmanomus kanalus ir dar kartą galiu pasakyti, kad tai yra nesusipratimas - atsiprašau ir linkiu ilgų prasmingų metų, sveikatos, ir jeigu bus tokia galimybė, galbūt ir asmeniškai tą padarysiu“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras.

Žurnalistų paklaustas, ar jis nebandė K. Jaskelevičiaus atsiprašyti asmeniškai paskambinus, Vyriausybės vadovas teigė, kad neturi buvusio parlamentaro telefono numerio.

S. Skvernelis antradienį viešai atsiprašė buvusio Seimo nario K. Jaskelevičiaus, kad pirmadienį vykusiuose prezidentiniuose debatuose neteisingai jį įvardijo mirusiu asmeniu.

S. Skvernelis apie K. Jaskelevičiaus mirtį užsiminė, kai kalbėjo apie prieš 20 metų, darbo policijoje metu buvusiam parlamentarui skirtą nuobaudą už vairavimą neblaiviam. Už šią parlamentarui skirtą baudą S. Skvernelis gavo tarnybinę nuobaudą. Premjero teigimu, bauda skirta dėl padarytos techninės klaidos.

„Ant sprendimo, kuris buvo surašytas, priimtas bei įvykdytas, nebuvo antspaudo. Dėl didelio darbo krūvio padariau šią techninę klaidą, kuri bet kokiu atveju buvo mažareikšmė ir nesukėlė jokių neigiamų teisinių pasekmių: pažeidėjas banke sumokėjo 2000 litų baudą, pateikė tai įrodantį kvitą. Tuo metu už vairavimą neblaiviam grėsė arba 2000 litų bauda, arba teisės vairuoti atėmimas 2 metams - jokių kitų alternatyvų“, - feisbuke antradienio vakarą rašė premjeras.