„Aš manau, kad pagrindiniai akcentai yra sudėlioti oriai, su labai aiškia argumentacija. Manau, kad tai yra stiprus pranešimas“, - komentuodamas žurnalistams šalies vadovės kalbą, sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovo nuomone, prezidentė aiškiai įvardijo padarytus darbus.

„Manau, kad prezidentė tikrai sudėliojo taškus pagal paskutinių metų aktualijas. Labai aiškiai įvardijo tuos darbus, kuriuos kartu atliko prezidentė, Seimas, Vyriausybė. Paminėtos tos sėkmės istorijos - tarp sėkmės istorijų, manau, galima paminėti, galbūt minoriškai nuskambėjo, apie politinį apsivalymą, korupcijos bylas. Matyt, lūžis ar pirminiai žingsniai yra padaryti prieš 9 metus, kalbant apie kovą su oligarchija ir korupcija. Ir tas apgailestavimas, kad tiek ilgai reikėjo laukti.... Nieko nepadarysi - teisiniai procesai nėra paprasti ir lengvi“, - sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas išgirdo ir išsakytą kritiką. „Aišku, tos kritikos buvo išsakyta, tai yra natūralu. Tai turi būti“, - sakė S. Skvernelis.

Premjeras nemano, kad prezidentės metiniame pranešime turėjo būti daugiau savikritikos.

„Nemanau, kad šitas pranešimas turėtų būti siejamas su savikritika. Tai yra metinis pranešimas, apžvelgiantis visas svarbiausias mūsų politinio gyvenimo sritis“, - teigė premjeras S. Skvernelis.