„Nustebino mane Laisvės partija. Nežinau, kaip tai pasibaigs, nes dar Vilnius nesuskaičiuotas yra, o tai dar sustiprins jų pozicijas. Tai ko gero tai bus didžiausia staigmena. (…) Ir Darbo partija stebina, kažkelintas jau šios partijos atgimimas. Praėjo ketveri metai nuo to, kai jie buvo valdžioje ir dabar rinkiminėje kampanijoje sugebėjo save pozicionuoti lyg valdžios dar neturėjo“, – kalbėjo jis.

Premjeras teigė, kad šią naktį pokalbiai dėl valdančiosios koalicijos formos dar neprasidės. Bet tai gali įvykti rytoj.

„Manau, kad šią naktį ne, kiek žinau, tai Ramūnas irgi miegoti eis. O man rytoj į darbą reikia, tą patį padarysiu. Bet siūlyčiau ir mąstyčiau, nes bendrą vaizdą mes matysime, kai bus aiškūs vienmandatininkai ryte. Ir dienos eigoje būtų galima pabandyti bent jau pasikalbėti su potencialiais partneriais, ar jie matytų bent teorinę galimybę turėti centro kairės bloką“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas teigė, kad pats norėtų kartą pabūti ir Seimo nariu, galbūt vadovautų parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Jis teigė, kad ministru būti jis nenorėtų.

„Ne, aš jau geriau užimčiau ir pasinaudočiau galimybe dalyvauti teisėkūros procese, Seime. Vyriausybėje jau buvau, jau antroje. Bet Seimo nariu taip ir nepabuvau. Norėtųsi, tikrai. Matau save Teisės ir teisėtvarkos arba Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete“, – galimas savo pozicijas vardijo premjeras.

Dabartinius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rezultatus ministras pirmininkas vertino kaip gerus.

„Man atrodo, kad tie rezultatai yra geresni, nei buvo galima tikėtis. Žinoma, dar nėra didžiųjų miestų rezultatų: Vilniaus ir Kauno ypatingai. Tai natūralu, kad korekcijos ten bus. Bus aišku į kurią pusę. Bet jei mes išliktume panašioje tendencijoje, kaip dabar yra, antroje vietoje, tai būtų fantastinis rezultatas“, – dabartinius Seimo rinkimų rezultatus vertino S. Skvernelis.