Paklaustas, kaip vertina savo reitingą visuomenės nuomonės apklausose, kur dabar užima vieną iš lyderių pozicijų, S. Skvernelis DELFI konferencijoje sakė: „Vertinu labai objektyviai, bet Vyriausybės darbas nėra paprastas“.

O atsakydamas į klausimą, ar iš tiesų premjero postas nėra geriausia pozicija siekti prezidento pareigų, S. Skvernelis teigė: „Manau, tai yra blogiausia vieta siekti prezidento posto“.

Premjeras tikino, kad sprendimą dėl kandidatavimo prezidento rinkimuose jau yra priėmęs.

„Bet pasinaudosiu ta situacija, kuri yra numatyta mūsų įstatymuose. Galiausiai, aš esu ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime narys, bus tam tikri svarstymai ir ten, kas ką kels, kokius kandidatus, bet tai yra dar labai anksti“, – pažymėjo jis.

S. Skvernelis taip pat kalbėjo, kad premjero pozicija jam leidžia realizuoti suplanuotus darbus, todėl koncentruotis į kitus iššūkius jis nematąs „jokių galimybių“.

„Teisingai jūs paminėjote, kad tai, matyt, pati sudėtingiausia pozicija (premjero – DELFI), kalbant apie tą siekimą (prezidento posto – DELFI). Bet aš manau, kad tai yra nors ir viena iš sunkiausių pozicijų, bet ir viena iš įdomiausių, kuri tikrai leidžia daug padaryti, daug sprendimų reikalingų priimti. Manau, kad šitas darbas tikrai yra dabar toks, kad man kitur koncentruotis nėra jokių galimybių. Nes iššūkiai Vyriausybėje yra milžiniški. Ir tuos iššūkius norisi ir įgyvendinti, ir pateisinti“, – tvirtino jis.

Pasitikslinus, ar šis atsakymas reiškia, kad jis nesieks prezidento posto, S. Skvernelis atsakė: „Yra toks mano atsakymas, o išvadas visi darykimės patys“.

Kaip rodo ketvirtadienį DELFI paskelbta „Spinter tyrimai“ visuomenės nuomonės apklausa, atlikta vasario 19-27 dienomis, S. Skvernelis šiuo metu užima trečiąją poziciją kaip potencialus kandidatas į prezidentus.

Jei prezidento rinkimai vyktų kitą sekmadienį, 20,4 proc. respondentų balsuotų už ekonomistą Gitaną Nausėdą. Jis dvigubai lenkia antroje vietoje esantį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį (11,7 proc.). S. Skvernelio reitingas siekia 9,3 proc.