Taip jis reagavo į ministrės prašymą prezidentei Daliai Grybauskaitei pavėlinti atleidimo laiką, kad ji galėtų baigti rengti dešimtmečio kultūros strategiją.

„Nematau jokios prasmės. (...) Buvo dveji metai padaryti bent kažką šitam kultūros laukui ir per paskutinę savaitę tikrai nepavyks padaryti to, ką ministras pirmininkas spaudė padaryti dvejus metus. Tikrai tą aš dariau“, – žurnalistams sakė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, šalies vadovei pateiktuose kultūros, aplinkos ir švietimo ministrų atleidimo dokumentuose numatyta, kad jie dirbs iki penktadienio.

Premjero teigimu, jeigu prezidentė leistų kultūros ministrei dirbti ilgiau, jai gali būti inicijuojama interpeliacija Seime.

„Šiuo atveju, matyt, įvyktų tai, kas tokiu atveju būtų prognozuotina. Nežinau, gali būti ir interpeliacija“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

S. Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Kultūros ir aplinkos ministrai sukritikavo premjero darbo metodus, o L. Ruokytė-Jonsson pareiškė, kad toliau dirbti su S. Skverneliu jai neleistų savigarba.