Premjeras pabrėžia, kad galvojant apie dalyvavimą renginiuose, kurie vyksta Rusijoje, būtina įvertinti kontekstą.

„Atrodo, kad jokios politikos nėra, vaikai važiuoja, daug metų bendrauja, taip ir būdavo anksčiau, bet pasižiūrėkime, kokius mes turime ir kitokius siužetus. Netgi mūsų delegacijoms nežinant, jos atsiranda prie įvairiausių paminklų arba įvairiausiose renginiuose, kurie mums yra visiškai nepriimtini. Žmonės prieš jų valią arba dėl naivumo įtraukiami į tokius propagandinius šou“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pažymėjo, kad politikai turi įvertinti visas tokių vizitų rizikas, nes ta visuomenės dalimi, kuri yra atitolusi nuo politikos, pasak S. Skvernelio, gali būti tiesiog pasinaudota.

Užsienio reikalų ir Švietimo ir mokslo ministerijos pastarąją savaitę Plungės savivaldybei siūlė atsisakyti planų vykti į festivalį „Novyj mir“ Rusijoje. Saugumo ekspertai taip pat skeptiškai vertina tokio pobūdžio renginius ir pabrėžia, kad juos Rusija siekia išnaudoti savo propagandai.

Tuo tarpu Plungės meras Audrius Klišonis atkerta, kad taip ribojama jaunuolių laisva valia ir saviraiškos galimybės.

Prieš metus Plungės rajono merui A. Klišoniui jau teko aiškintis, kodėl į stovyklą Rusijoje vykę vaikai iš Lietuvos susitiko su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir jo politikai itin simpatizuojantiems baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ atstovais.