„Ką kolegė Ingrida kalba... Nei partija, nei prezidiumas yra ne prie ko. Vyriausybės vadovas yra laisvas priimti tokį sprendimą“, – antradienį Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Antradienį parlamentas nepritarė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iniciatyvai surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Kaip pranešta anksčiau, I. Šimonytė ne kartą akcentavo, kad Seime pritrūkus politinės valios ir nesutarus dėl naujų Seimo rinkimų, ji paliks pareigas ir atsistatydins.

Vis tik po balsavimo premjerė pabrėžė, kad taip pasisakydama „leido sau šiek tiek per daug“, kadangi į Vyriausybės vadovės postą nėra deleguota „pati sau“.

Pasak politikės, tolimesni sprendimai dėl jos ateities Vyriausybėje bus svarstomi TS-LKD partijos prezidiume.

„Pasakė žodį, kad atsistatydins po NATO samito. Nėra saistoma šiuo atveju jokiu Vyriausybės kolegialiu sprendimu, nes premjero atsistatydinimas yra galimas. Tai reiškia Vyriausybės atsistatydinimą“, – reaguodamas į šiuos I. Šimonytės žodžius teigė S. Skvernelis.

Pasak jo, Vyriausybė taip pat galėtų baigti darbą priimdama kolektyvinį nutarimą dėl atsistatydinimo.

„Bet čia yra asmeninis sprendimas. Matome, kad to asmeninio sprendimo jau nėra“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Pasak demokratų frakcijos Seime atstovo, visa konservatorių lyderių pastarųjų savaičių retorika dėl pirmalaikių rinkimų ir planų trauktis Vyriausybei po NATO viršūnių susitikimo liepą tėra „drama skandalui Vyriausybėje užgesinti“.

„Visi turbūt supratome, kad nei rinkimų nebus, nei premjerė atsistatydins“, – teigė politikas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė konservatorių prezidiumo iniciatyvai rugsėjo 10 d. surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis.

Premjerė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad tokiu atveju atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)