„Yra dalis žmonių, kurie galės grįžti sausuma (...). Taip pat yra organizuojamas mūsų karinių oro pajėgų lėktuvo „Spartan“ reisas į Vokietiją, kur taip pat bus galimybė mums parskraidinti žmones, įstrigusius prie Lenkijos–Vokietijos sienos“, – teigė jis.

S. Skvernelis teigė paprašęs Lenkijos premjero užtikrinti galimybę Lietuvos piliečiams sudaryti sąlygas grįžti į Lietuvą per Lenkijos teritoriją. Premjeras pripažino, kad su Lenkija yra tariamasi, kad ši atidarytų sieną bent jau 12 valandų.

„Aš sakiau, kad mes tariamės su Lenkijos puse. Lenkai žadėjo svarstyti šį klausimą, kol kas Lenkijoje vyksta Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, ir šis klausimas yra darbotvarkėje. Oficialaus sprendimo dar jie nėra priėmę. Uždarius sienas Lenkijoje įsigaliojo tvarka, kad niekas tranzitu nepraleidžiama,– jokie žmonės ir jokie asmenys Lenkijos teritorijoje. Mes prašome Lenkijos išimties, tai gali būti ir 72 valandos ar bent jau 16, 12 valandų humanitarinis koridorius, kad žmonės galėtų sugrįžti“, – prie Kauno savivaldybės teigė premjeras.

S. Skvernelis priminė, kad yra daugybė atvejų, kai Lietuvos piliečiai neįleidžiami į lėktuvus ir kitose šalyse.

„Taip pat individualiai sprendžiama ir apie žmones, kurie įstrigę įvairiose pasaulio valstybėse. Netgi egzotiškose, kurie buvo numatę grįžti per Varšuvą, jie taip pat neįleidžiami į lėktuvus. Dalį šių problemų pavyko išspręsti. Žmonės kai kur yra įleisti, o kai kur – ne. Tai yra nuolatinis kiekvienos minutės mūsų institucijų darbas“, – teigė jis.