„Aš noriu, kad mes prieš tokius sprendimus apsitartume opozicijoje. Jei toks sutarimas bus, taip ir darysime. Vienos arba dviejų opozicinių partijų veikimas prasmės visiškai neturi. Bet šis instrumentas yra būtinas, ne veltui jis yra Seimo statute“, – interviu Eltai sakė S. Skvernelis.

Visgi, pripažino politikas, dėti daug vilčių, kad opozicijai pavyktų iš posto išversti ministrę, kuri praėjusią savaitę susilaukė klausimų dėl kanceliarinių lėšų Kauno miesto taryboje naudojimo, nereikėtų.

„Aritmetika yra tokia, kad net ir pilnai susivienijus opozicijai už interpeliaciją balsuotų 67–66 Seimo nariai. Yra toks Antanas Vinkus – unikali asmenybė Seime – kuris visada balsuoja, kaip valdantiesiems reikia, ir to neslepia. Taigi, ir valdančioji koalicija žino, kad dar yra keli Seimo nariai, kurie kritinėje situacijoje visada jiems padės ir atiduos savo balsą. Tad be valdančiųjų balsų interpeliacija negalima (...). Bet interpeliacijos turi prasmę (...). Reikia ją daryti, nesvarbu kaip tai pasibaigs. Svarbus yra pats ministrės kvietimas į tribūną, labai svarbus yra pats jos blogų darbų pademonstravimas, parodymas, kad reikia pasiaiškinti ir, galbūt, kažkuriai daliai žmonių atsiskleis tai, kokie ministrai yra šioje Vyriausybėje“, – sakė ekspremjeras.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak Prezidentūros, G. Nausėda, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tuo tarpu premjerė I. Šimonytė sako nematanti pagrindo teigti, kad jos vadovaujamos Vyriausybės ministrė J. Šiugždinienė, būdama Kauno miesto tarybos nare, piktnaudžiavo kanceliarinėms reikmėms skirtomis lėšomis. Susipažinusi su laikinosios sostinės savivaldoje veikiančia tarybos narių veiklai skirtų pinigų išlaidų atsiskaitymo tvarka, premjerė tikina, kad pastaroji „išties yra labai menkai reglamentuojanti“. Todėl ji pritartų raginimams paviešinti visas savivaldos tarybos narių išlaidų ataskaitas.

„Įvertindama man ministrės pateiktą informaciją, suprantu, kad visos reglamente reikalaujamos ataskaitos buvo pateiktos, o pagrįsti išlaidas įsigijimo dokumentais niekada nebuvo paprašyta, tuo preziumuočiau, kad administracijai klausimų dėl išlaidų pagrįstumo nebuvo kilę“, – nurodoma raštu Eltai perduotame I. Šimonytės komentare.

„Pagal dabar turimą informaciją nėra pagrindo daryti išvadą, kad būdama tarybos nare J. Šiugždinienė piktnaudžiavo Tarybos nariui priklausančiomis išmokomis ar kad elgėsi kitaip neteisėtai“, – akcentuoja premjerė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)