„Rezultatai yra labai geri, (…) žinant kokius sprendimus reikėjo priiminėti, ir kokį pasitikėjimą gavome. Nereikia mūsų guosti. Tikrai suprantame politinį ciklą. Bus pakankamai stipri, konstruktyvi opozicija“, - sakė S. Skvernelis.

Jis tikisi, kad bus sukurtas bendras opozicinių partijų blokas.

„Lietuva turės stiprią opoziciją, kad būtų valdantiesiems stimulas kokybiškai dirbti“, - sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis pageidautų dirbti Teisės teisėtvarkos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

„Nors po ketverių metų darbo Vyriausybėje galėčiau bet kuriame komitete darbuotis“, – sakė jis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis kalbėjo, kad dirbdami opozicijoje jie sieks apginti tradicines vertybes.

„Apginti tradicines vertybes, ir mūsų pozicijos su prezidentu sutampa. Turiu omenyje narkotikų įteisinimą ir t.t. Tai yra dalykai, ko mes tikrai, kaip opozicija, neleisim ir esam tikri, kad prezidentas vetuos. Žinant skaičius Seime, manau, kad nepavyks jiems to priimti“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, partijai šiuo metu turi puikių galimybių ruoštis kitiems rinkimams.

„Opozicija stipri ir ji pajėgi bus blokuoti sprendimus, kurie Lietuvai nenaudingi arba palaikyti prezidento veto. Manau, mūsų galimybės dirbti opozicijoje yra palankios“, – sakė R. Karbauskis.

Palaikytų Čmilytės kandidatūrą

R. Karbauskis teigia, kad palaikytų Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūrą į Seimo pirmininkes.

„Tai koalicijos derybų klausimas. Jei vertintume, kaip aš pažįstu žmones, tai, be abejonės, Viktorija Čmilytė-Nielsen galėtų būti Seimo pirmininke. Tikiuosi, ir sėkminga. Bet ką koaliciją susitars, tai jau nebe mūsų reikalas“, – sakė jis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad džiaugiasi Seimo rinkimų rezultatais – laimėtais 13 parlamentarų mandatų. Pasak jos, partija tikisi gauti trijų ministerijų portfelius bei Seimo pirmininko postą.