„Priartėjome prie 1000 užsikrėtusių asmenų per parą. Padėtis yra rimta ir verčia imtis rimtų sprendimų. Tą ir darome. Tie, kurie sako, kad ši Vyriausybė nesiruošė, turėtų žinoti: jeigu būtume nesiruošę, šiandien užsikrėtusius skaičiuotume ne šimtais, o galbūt net dešimtimis tūkstančių“, – socialiniame tinkle rašė premjeras.

Jis sukritikavo ir buvusius konkurentus, Seimo rinkimus laimėjusias politines jėgas.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada. Tačiau aš negaliu sutikti su tokia taktika, nes kalbame apie COVID–19 valdymą, siekiame apsaugoti ir išgelbėti kuo daugiau žmonių“, – teigė premjeras.

S. Skvernelis priminė, kad situacija kitose Europos šalyse yra kur kas blogesnė.

„Galbūt tie, kurie sakė ir tebesako, kad Lietuvos Vyriausybė dirba prastai, norėtų pasidomėti situacija Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Čekijoje ir ypač – kaimyninėje Lenkijoje? Užsikrėtusiųjų skaičiai šiose šalyse po dešimt ar daugiau kartų viršija tuos, kuriuos turime Lietuvoje. Šių valstybių Vyriausybės, matyt, irgi nieko nedarė ir nesiruošė? Dar labiau už mus nesiruošė?
Ruošėsi visi. Taikė skirtingas metodikas ir priemones, tačiau vis tiek visi. Deja, situacija blogėja irgi visur: ir pas mus, ir pas juos. Tai lemia daug veiksnių, tačiau jie esmės nekeičia“, – rašė ministras pirmininkas.

Feisbuke politikas tikino, kad pandemija ir jos valdymas niekada nebuvo viešųjų ryšių akcija.

„Sprendimai yra, buvo ir bus priimami analizuojant turimus duomenis, stebint tendencijas, įsiklausant į specialistų rekomendacijas bei patarimus. Dar kovo 26 d. sudaryta medikų darbo grupė sutelkė 22 Lietuvos mokslininkus ir medikus iš Vilniaus universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Kembridžo universiteto, Santaros klinikų ir Kauno klinikų.

Jie analizuoja, jie domisi pasauline praktika, jie dirba, jie teikia pasiūlymus ir sprendimus, kuriuos įgyvendina Sveikatos apsaugos ministerija, ligoninės ir kitos įstaigos. O pasiklausius kai kurių sofos politikų susidaro įspūdis, kad sprendimus priiminėjame „iš lempos“...“, – situaciją vertino premjeras.

Politikas priminė ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasiūlymą padėti naujai valdžiai pereinamuoju laikotarpiu.

„Dar vienas iškalbingas faktas. Operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, viešai pasiūlė naujai atėjusiems savo pagalbą pereinamuoju laikotarpiu. Perduoti darbus, kuo detaliau supažindinti su esama situacija, turimais resursais ir pan. Nes mes neturime ką slėpti. Kokį gavo atsakymą? Viešus pasamprotavimus apie tai, kad čia ministras taip bando perkelti atsakomybę! Toks būsimųjų sprendimas ir pasirinkimas. Matyt, tai irgi Lietuvą daro stipresne. Aš tik priminsiu vieną dalyką: visi suprantame, kad naujasis SAM ministras, deja, tikrai neturės 100 „laisvės nuo kritikos“ dienų“, – rašė ministras pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad dabartinė valdžia niekada nesakė, kad koronaviruso situaciją šalyje valdo „fantastiškai“.
„Niekada nesakėme, kad situaciją valdome fantastiškai. Sakėme tik, kad dieną ir naktį stengiamės ją suvaldyti. Kiekvieną rytą SAM naujienų tarnyba paskelbia ne tik tą vieną augantį užsikrėtusiųjų skaičių. Visai žiniasklaidai išsiunčiama lentelė su įvairiausiais pjūviais“, – rašė jis.

„Kiekvieną pirmadienį (jei reikia – dažniau) vyksta COVID – 19 komiteto valdymo posėdžiai, į kuriuos kviečiami medikai, merai, mokslininkai ir kiti. Sudarytos medikų, savivaldybių, komunikacijos specialistų grupės, kurios reguliariai keičiasi informacija.
Kalbamės su visais, kurie nori kalbėtis.

Tik vieni tuo naudojasi paskui kaltindami Vyriausybę uždarumu, kiti – susirinkdami informaciją kritikai, o treti (dar kartą ačiū iniciatyvai „Stiprūs kartu“ bei kitoms, kurios kovoje su koronavirusu nuveikė didvyriškai daug) – tam, kad padėtų“, – teigė ministras pirmininkas.

Savo įrašą feisbuke premjeras baigė pabrėždamas, kad šiuo metu ir vėl atėjo laikas gelbėti gyvybes.

„Ne deklaracijomis, o realiais veiksmais“, – feisbuke rašė S. Skvernelis.

Delfi primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje buvo nustatyta 950 naujų koronaviruso atvejų ir užfiksuotos 6 mirtys.