„Susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis, paklaustas, kurie ministrai tikrai pasikeis.

Jis teigė, kad ministrų kabinetą norėtųsi suformuoti kuo greičiau. „Laiko ir taip iki Vyriausybės kadencijos nedaug, tai jei dar laukti kažkiek laiko, tai tiems žmonėms dar mažiau laiko“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Į klausimą, kaip S, Skvernelis ketina išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, jei keisis mažiausiai trys ministrai, premjeras atsakė: „Paskaitykime Seimo statutą“.

O ar keičiantis ministrams keisis ir kai kurie siūlymai, pavyzdžiui, dėl maisto kuponų? „Nesikeis. Yra Vyriausybės sprendimai priimti ir bus įgyvendinti. Ministrai įgyvendins Vyriausybės programą“, – atsakė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, ne postų dalybos valdančiajai koalicijai yra svarbiausia: „Visos partijos, kurios pasirašė koalicijos sutartį iš pat pradžių labai aiškiai deklaravo, kad ne postai svarbu, o programinės nuostatos. Matyt, tai pagrindinis sutarimas, o postai – antraeilis dalykas“.

Į klausimą, ar Aurelijus Veryga liks ministro poste, S. Skvernelis atsakė, kad nemato svarių priežasčių jį keisti. S. Skvernelis neatskleidė, ar kalbėjo su prezidentu Gitanu Nausėda apie A. Verygos likimą poste. „Nekomentuoju susitikimų su Respublikos prezidentu ir to laikysiuos“, – teigė premjeras.

Jo teigimu, šiuo metu, šioje situacijoje, dirbtinių sprendimų nesinori daryti. „Būtina forma sugalvoti ir atlaisvinti vieną ar kitą ministeriją“, – kas yra dirbtiniai sprendimai paaiškino premjeras.

S. Skvernelis jau anksčiau yra teigęs, kad susisiekimo ministras Rokas Masiulis neteks savo pareigų. Jo teigimu, keisis ir vidaus reikalų bei žemės ūkio ministrai.