„Dėl Seimo darbo, tai palaikau (nuotolinį darbą – ELTA) ir rekomenduoju visiems šią formą taikyti. Jeigu Seime būtų tokie dalykai reikalingi, tai tikrai būčiau šalininkas juos padaryti. Vyriausybė nuo krizės pradžios dirba tokiu būdu, ir kol kas reikia belsti ranka į stalą, kad tai tikrai pasiteisino ir mes neturime krizės su susirgusiais asmenimis“, – Vyriausybės valandoje Seime ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Kovo pabaigoje parlamentarai atmetė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio Seimui pateiktas Statuto pataisas, sudarančias galimybę Seimui posėdžiauti nuotoliniu būdu. Statuto pataisas kartu su V. Pranckiečiu teikė Seimo nariai Rimantas Sinkevičius, Rasa Budbergytė, Andrius Mazuronis, Aušrinė Armonaitė, Mindaugas Puidokas.

Seimo pirmininkas tuomet atkreipė dėmesį į tai, kad, jei kokiam nors Seimo nariui būtų nustatytas koronavirusas, kiti kolegos turėtų saviizoliuotis, todėl Seimo darbas būtų apribotas. Tačiau parlamentarai Statuto pataisas atmetė.

Šiuo metu galiojančiame Seimo statute nereglamentuotas Seimo posėdžių organizavimas ir sprendimų priėmimas nuotoliniu būdu.