,,Tai yra mūsų politinis apsisprendimas, kiek žmonių turiu atstovauti vienas Seimo narys. Bent jau aš matau ir kolegos mato, kad gyventojų skaičius visgi sumažėjo, ir natūralu, kad galime svarstyti apie tos visos biurokratinės naštos, kuri tenka mūsų visuomenei, mažinimą (...), manau, kad Seimo narių skaičius tikrai galėtų būti mažinamas“, - teigė S. Skvernelis.

Pasak premjero, sumažinus narių skaičius, Seimo darbas būtų našesnis.

,,Seimo narių skaičius tikrai galėtų būti mažinamas, juo labiau, kad ir šiandien pamatysite, kiek iš 141 Seime yra atstovų, nors tai nėra vienintelis Seimo nario darbas tik posėdžiuose dalyvauti (...), bet geriau kartais mažesnis (skaičius. - ELTA), bet efektyvesnis (darbas. - ELTA). Aš tai palaikyčiau“, - teigė premjeras.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis laikosi pozicijos, kad Seimo narių skaičius turėtų būti mažinimas iki 121 parlamentaro. Pasak V. Pranckiečio, apie tokį Seimo narių skaičių kalba politologai.

,,Grįžčiau prie savo nuomonės, kad mes turime politologų rekomenduojamą skaičių 121, apie jį ir reikėtų diskutuoti (...) Jeigu mažėtų Seimo narių skaičius, tai, žinoma, galėtų jis mažėti sąskaita renkamųjų pagal sąrašą, kad vienmandatininkų procentas liktų didesnis“, - teigia V. Pranckietis.

Kita vertus, prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė sako, kad valdančiųjų pateikiamas argumentas, kad Seimo narių skaičių mažinti reikia dėl šalyje mažėjančio gyventojų skaičiaus, yra nelogiškas. Pasak jo, gyventojų šalyje sumažėjo, tačiau pats rinkėjų skaičius nėra pakitęs. Tuo labiau, pabrėžia M. Lingė, kad organizuojamu referendumu dėl dvigubos pilietybės balsuoti galinčių gyventojų skaičių siekiama dar labiau padidinti. Tai įvertinus, kalbėjo M. Lingė, idėja mažinti Seimo narių skaičių atrodo nelogiškai.

Šiuo metu galiojantis Konstitucijos 55 straipsnis nustato, kad Seimą sudaro 141 Seimo narys.