Anot S. Skvernelio, trečiadienį vyksiantis Lietuvos ir Norvegijos verslo forumas dar labiau sustiprins šalių ekonominę partnerystę, suteiks reikšmingų pažinčių ir naujų iniciatyvų.

„Praėjusių metų pabaigoje su įmone „Kongsberg“, kurios atstovai taip pat šiandien čia, buvo pasirašyta svarbi sutartis dėl norvegiškų vidutinio nuotolio gynybos sistemų NASAMS pirkimo. Tai - reikšminga žinutė apie pasitikėjimu paremtus glaudžius šalių santykius. Saugumas išlieka vienas svarbiausių mūsų šalies prioritetų. Lietuva šiais metais gynybai skiria 2,01 proc. BVP“, - Norvegijos verslininkams sakė Premjeras.

Anot pranešimo, Ministras Pirmininkas pristatė svečiams mūsų šalies pasiekimus ekonomikoje ir investicijų skatinime bei struktūrinių reformų įgyvendinimą.

„Investicijų skatinimas yra vienas svarbiausių Vyriausybės prioritetų, todėl esame atviri ir pasirengę teikti visapusišką pagalbą, kurios gali prireikti užtikrinant sėkmingą Norvegijos įmonių veiklą Lietuvoje. Kviečiame Norvegijos bendroves pasinaudoti palankia investicine aplinka Lietuvoje“, - pažymėjo Premjeras S. Skvernelis.