„Žmonėms nauda yra, kai jie mato aiškius realius rezultatus, kaip valdžia dirba jiems. Kai (politinė - ELTA) temperatūra užkyla, atrodo, kad politikai nieko neveikia tik pešasi, kandžiojasi ir ginčijasi. Taip, tai suvalgo daug laiko, tačiau net strategijos tam specialios kuriamos“, - netiesiogiai apie antradienį žiniasklaidoje pasirodžiusį Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) politikos planą ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo premjeras.

Pasak S. Skvernelio, nepaisant valdančiųjų darbus diskredituoti siekiančių veiksmų, Vyriausybės programa yra įgyvendinama sėkmingai.

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) lyderio Ramūno Karbauskio elgesį su frakciją palikusiu Justu Džiugeliu, S. Skvernelis padėties nesureikšmino. „Ir TS-LKD neteko narių, kita partija - skilo. Kiekvienas žmogus renkasi savo bendravimo kelią. Jei mato, kad jam su viena ar kita grupe ne pakeliui, jis eina kur jam geriau“, - aiškino premjeras.

Pasak S. Skvernelio, frakcijos viduje ir anksčiau būta kalbų, kad J. Džiugelis gali patraukti į TS-LKD frakciją, todėl konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio kvietimas premjero nenustebino, o kalbos, esą „valstiečių“ frakcijoje nėra žodžio laisvės, yra perdėtos.

„Reikėtų kitus frakcijos narius pakviesti ir jų paklausti, ar tikrai jie negali pareikšti nuomonės. Uždaruose posėdžiuose būna nepaprastai aukšta temperatūra, ir žmonės tikrai nebijo pasakyti savo nuomonės. Natūralu, kad į viešą erdvę savo vidinių problemų netempiame“, - tikino ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad J. Džiugelis pirmadienį paliko LŽVS frakciją dėl „Kremliui būdingų susidorojimo metodų“, kuriuos prieš J. Džiugelį esą taiko R. Karbauskis. Konfliktas tarp LŽVS lyderio R. Karbauskio ir J. Džiugelio įsižiebė dar vasarą, kuomet dabar frakciją palikęs politikas R. Karbauskį pavadino „patologiniu melagiu“. Reaguodamas į tokius kolegos komentarus, partijos vadovas tuomet žurnalistus tikino, kad J. Džiugelio buvimas frakcijoje yra „tik laiko klausimas“.