„Mano žiniomis, premjeras sprendimų neplanuoja. Reikalavimai visiems ministrams keliami aukšti, o tai, kad aplinkos apsaugos srityje yra problemų ir pakankamai rimtų, tą premjeras pats yra pasakęs ne kartą viešai, bet tos problemos yra ir turi būti sprendžiamos“, - žurnalistams sakė T. Beržinskas.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo Socialdemokratų frakcijos atstovai spaudos konferencijoje ragino S. Skvernelį įvertinti aplinkos ministro veiksmus. Jie kritikavo tai, kad 6 proc. buvo padidinta metinė miškų kirtimo norma.

Ministrą kritikuoja ne tik opozicija, bet ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija. Jos narė Virginija Vingrienė piktinosi padidinta miškų kirtimo norma ir kaltino ministrą arogancija bei nekompetencija.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika sakė, kad K. Navicko vadovaujama ministerija sprendimus priima neatsižvelgdama į LVŽS frakcijos Seime nuomonę, rašė „Lietuvos žinios“.

Tuo metu Aplinkos ministerijos parengtą Nacionalinio oro taršos mažinimo plano projektą anksčiau sukritikavo ir S. Skvernelis, išvadinęs jį „visišku oru“. Premjeras teigė, kad projektas yra nesuderintas tarp ministerijos ir Vyriausybės narių.

Gegužę aplinkos ministrui buvo inicijuota interpeliacija, tačiau jo atsakymams Seimas pritarė ir K. Navickas liko poste.