„Pažiūrėjus į pasekmes arba į sukeliamų skaudžių eismo įvykių dalyvių girtumo laipsnį, tai, ko gero, tikrai nesudaro reikšmingos įtakos, tie, kurie viršija šiek tiek nulį promilių. Ir ta riba 0,4 promilės šiandien, man atrodo, yra optimali“, - LRT radijui svarstė Premjeras.

S. Skvernelis kalbėjo apie būtinybę ieškoti kitų galimybių kovoti su neblaiviais prie vairo sėdinčiais vairuotojais.

„Mes vėl matome tokią bangą įrengti alkoblokus, uždrausti nulį promilių taikyti ir taip toliau. Matyt reikia ieškoti kitokių priemonių“, - sakė Premjeras.

S. Skvernelis tikino, kad skatinimui įsivesti alkoblokus jis pritaria. Tačiau, akcentavo Premjeras, tai neturėtų būti taikoma visiems vairuotojams.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pirmadienį sakė, kad reikalingi ne tik alkoblokai nuomojamose transporto priemonėse, tačiau visiems vairuotojams būtina įvesti 0 promilių reikalavimą.

Susiekimo ministras Rokas Masiulis pirmadienį prakalbo apie alkoblokus, kurie būtų diegiami pavėžėjimo paslaugas teikiančių įmonių automobiliuose.

R. Masiulis apie alkoblokų įvedimą antradienį tarsis su pavėžėjimo paslaugas teikiančių įmonių atstovais ir policija.

Sekmadienio rytą girtas vairuotojas Vilniuje, vairuodamas trumpalaikės nuomos kompanijos „City Bee“ automobilį „VW Golf“, sukėlė avariją, per kurią žuvo automobilyje „Toyota“ važiavusi jauna, 26 metų moteris.

Pasak policijos pranešimo, avariją sukėlęs vyras (gim. 1963 m.) į alkotesterį įpūtė 1,51 prom.

Po šios nelaimės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis vėl iškėlė idėją, kad visiems vairuotojams turėtų būti taikoma nulio promilių riba.

Danėliaus būtų neteikęs

S. Skvernelis sako, kad jeigu būtų buvęs tikras šimtu procentų, kad D. Grybauskaitė nepritars jo teiktai Giedriaus Danėliaus kandidatūrai į teisingumo ministro postą, jis būtų jo neteikęs.

„Tikrai jeigu aš būčiau šimtu procentų tikras, kad Prezidentė nepritars, būčiau neteikęs, juo labiau kad tie argumentai, kurie yra pateikti yra ne esminiai“, - LRT radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad nepritaria kandidatūros atmetimo motyvams, kuriuos išsakė Prezidentė, tačiau, tikino S. Skvernelis, jis ir toliau kalbasi su D. Grybauskaite.

„Tikrai mes kalbamės su Prezidente. Aš tikrai nepritariu ir nepalaikau tų motyvų, kurie buvo išsakyti dėl šio teisininko. Nemanau, kad tai yra esminiai dalykai, dėl kurių turėtų nebūti teikiamas žmogus į šitą poziciją. Juo labiau kad mes turime teisinę valstybę, turime teisininkus, turime profesijas, kurios tikrai negali būti tapatinamos su klientais, kuriuos atstovauja advokatai“, - pasakojo Vyriausybės vadovas.

Premjeras akcentavo, kad toliau vyks naujo kandidato paieška.

„Dabar mūsų Vyriausybė ir aš darysiu kitokius sprendimus, kokius - paaiškės vėliau“, - apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad balandžio 16 d. Premjeras S. Skvernelis pateikė kandidatą į teisingumo ministrus advokatą G. Danėlių. Šis Premjero teikimas sukėlė aštrias diskusijas viešojoje erdvėje. Apžvalgininkai, atkreipdami dėmesį į G. Danėliaus darbą „MG Baltic“, įvertino Premjero teikimą kaip siekį į nepatogią padėtį pastatyti Prezidentę.

Prezidentūra balandžio 19 d. pranešė, kad Premjero pateiktas kandidatas į teisingumo ministro postą G. Danėlius nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto.

„Advokatas pats apsisprendžia dėl vieno ar kito kliento atstovavimo ir gynybos. Kandidato pasirinkimai atstovauti klientams konkrečioje politinės korupcijos byloje nesuteikia galimybės būti paskirtam į politinę poziciją“, - teigiama Prezidentūros pateiktame komentare.