Kalbėdamas „Žinių radijui“ S. Skvernelis pabrėžė, kad visuotinis šaukimas į kariuomenę yra vienas iš tikslų, kuris susilauks politinio sprendimo. Tačiau, pažymėjo Premjeras, tai būtų įgyvendinta ne anksčiau kaip po 6-7 metų.

Apibendrindamas S. Skvernelis akcentavo, kad šiuo metu svarbiausia yra kariuomenės modernizacija. „Man buvo labai aiškiai išdėstyti argumentai. Pirmiausia finansiniai argumentai. Ir aš palaikau kariuomenę, šiuo atveju ir krašto apsaugos ministrą. Mane įtikino ir įrodyta skaičiais, kad šiandien reikalingas prioritetas mūsų kariuomenės modernizavimo, o visuotinis šaukimas yra svarstytinas ir galimas, turime kaštus“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Trečiadienį krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje pristatė ministerijos paruoštą visuotinės karo prievolės įvedimo galimybių vertinimą.

Pasak ministro, visuotiniam vaikinų šaukimui į kariuomenę iš viso reikėtų apie 400 mln. eurų. Siekiant šaukti merginas - reikėtų keturiskart daugiau lėšų.

Tikisi, kad santykiai su Prezidente išliks dalykiški

S. Skvernelis, po pastaruoju metu vykusios abipusės kritikos tarp Vyriausybės ir Prezidentūros, mano, kad santykiai su Prezidente ateityje išliks dalykiški.

„Aš manau, kad jie (santykiai su Prezidente, - ELTA) išliks dalykiški, paremti tais principais, kurie įtvirtinti Konstitucijoje ir, manau, kad turi būti dalykiški ir konstruktyvūs“, - „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, ar galima šiandieninius jo santykius su Prezidente pavadinti konstruktyviais, Premjeras teigė, kad būna visko.

„Yra normalu, nes tikėtis, kad bus tik tai vienos pozicijos pritariantysis choras, tikrai taip nėra. Tuo labiau, kad mes turime skirtingas atsakomybes, numatytas Konstitucijoje. Tiek Vyriausybė, tiek Seimas, tiek Prezidentė ir, kaip jau minėjau, tas konstruktyvumas, ir pagarba savitarpio garantuoja tai, kad galima priimti subalansuotus, kai kada kompromisinius sprendimus. Ir tai yra labai svarbu. Tai yra vienas iš demokratinės valstybės bruožų ir principų, kuris yra įtvirtintas mūsų Konstitucijoje - valdžių atskyrimo principas“, - teigė Premjeras.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė praėjusį penktadienį pareiškė, kad Vyriausybės ir kai kurių ministerijų gebėjimų trūkumas įgyvendinant svarbius įstatymus vis labiau ryškėja. Į tai reaguodamas S. Skvernelis atšovė, kad tokie kaltinimai yra nepagrįsti, o Prezidentės sprendimai - „buldozeriniai“