„Dabar reikia suformuoti Vyriausybę galutinai, spręsti tuos teisinius klausimus, o toliau, matyt, dirbti su rinkėjais, iki rudens, ypatingai naujiems ministrams, reikės pasistengti, pasidarbuoti“, - po Seimo pasitikėjimo pareiškimo sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, konkrečių naujų ministrų pavardės bus atskleistos, jų kandidatūras suderinus su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Bus derinama su Respublikos prezidentu, tikrinami kandidatai, kada jie jau atitiks nepriekaištingos reputacijos ir korupcijos prevencijos įstatymų reikalavimus, ir bus sutarta dėl jų (su prezidentu. - ELTA), tai bus padaryti paskyrimai“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak premjero, pakeitus tris ministrus, kaip yra planuojama, dėl Vyriausybės programos iš naujo Seimui balsuoti nereikės.

„Niekur nėra numatyta, kad turėtų būti balsuojama dėl Vyriausybės programos, net ir keičiantis daugiau nei pusei Ministrų (Kabineto. - ELTA), tiesiog yra procedūros, numatytos Seimo statute, kas turi būti padaryta, tai, jeigu bus pasirinktas toks kelias, tai bus pristatyti nauji ministrai, pusės valandos diskusija ir įgaliojimų grąžinimas, Seimas balsuos“, - ministrų skyrimo procedūras Seime aiškino ministras pirmininkas, pridūręs, jog kandidatus G. Nausėdai pateiks artimiausiu metu.
S. Skvernelio teigimu, opozicija yra svarbi priimant svarbiausius sprendimus.

„Nebus galima priimti sprendimų vien daugumos balsais, tai opozicija tikrai yra svarbi, tą rodė ir ankstesni metai, kai pakankamas kiekis opozicijos balsuoja dėl svarbiausių įstatymų, tai (reikia. - ELTA) bendradarbiauti, bendrauti, ieškoti tų sprendimų, kur mes galime sutarti“, - žurnalistams sakė premjeras.

Už pasitikėjimą S. Skverneliu antradienį balsavo 83 parlamentarai, prieš - 1, o susilaikė 30 Seimo narių. Tiesa, po balsavimo konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis savo balsą prieš atsiėmė, pareiškęs, kad susilaiko.