„Nematau, kad tai (partinė priklausomybė. – ELTA) turėtų būti būtina sąlyga, kalbant apie naują koaliciją, kuri galbūt būtų iš keturių partijų. Bent jau aš nematau tokios sąlygos ir reikalavimo žmonėms, kurie būtų deleguojami kaip galimi kandidatai į ministrų pozicijas, kad jie būtų partijos nariai. Geriausiai, kad tai būtų profesionalai, gebantys įgyvendinti tikslus, ir kad turėtų stiprų politinį palaikymą visos valdančiosios daugumos“, - po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Kartu premjeras atskleidė, kad kol kas nė su vienu savo Vyriausybės ministru jis nekalbėjęs apie tai, kad jau liepos mėnesį gali tekti atsisveikinti su užimamu ministerijos vadovo postu.

„Aš nekalbėjau nė su vienu dabar dirbančiu ministru, kokią dabar mes matome ateitį, – tai yra ankstyvas klausimas, kol kas mes visiškai neturime jokios prasmės šiame etape tai svarstyti. Aš džiaugiuosi, kad visi ministrai dirba ir turi dirbti iki pat tos dienos, kada Vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus (...) Džiaugiuosi, kad toks (toliau dirbti. – ELTA) nusiteikimas yra“, - apibendrino premjeras.

„Valstiečiai“, LSDDP, „tvarkiečiai“ nuo pastarosios savaitės iš naujo bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašiusios memorandumą, šios partijos laukia, kad prie valdančiosios daugumos prisijungtų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi ir dalis šios Vyriausybės ministrų.

Pasirašytame trijų partijų memorandume pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija.