„Tai yra politika, politiniai sprendimai ir su personalijomis nereikėtų susieti vienos ar kitos ministerijos. Tai nėra gerai, kada mes galvojame, kad nėra žmonių, kurie galėtų tokių pačių iššūkių imtis, susitvarkyti, arba galėtų atlikti geriau vieno ar kito žmogaus funkcijas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Vis dėlto jis sakė matantis „įvairiausias galimybes“ dėl ministerijų vadovų likimo.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pareiškė nematantis argumentų, kodėl krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis negalėtų tęsti darbo ir perspėjo, kad neleis kertinėms ministerijoms tapti politinių dalybų objektu. Anot G. Nausėdos, tokios kertinės ministerijos pirmiausia - Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos.

Premjeras teigė išrinktojo prezidento pasisakymų nekomentuosiantis.

„Girdžiu pozicijas, girdžiu nuomones, kurios labai svarbios, į tai bus visą laiką reaguojama ir atsižvelgiama“, – sakė S. Skvernelis.

Praėjusią savaitę naujieji koalicijos partneriai susitarė, kad krašto apsaugos ministro portfelis atitenka „Tvarkai ir teisingumui“.

Šios partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis teigė ieškantis pamainos R. Karobliui.

Tuo metu užsienio reikalų ministro portfelis lieka „socialdarbiečiams“. Jų vadovas Gediminas Kirkilas yra užsiminęs, kad šiai ministerijai toliau vadovauti Linas Linkevičius.