Pasak Vyriausybės vadovo, LRT skiriamo valstybės finansavimo turėtų užtektų visoms nacionalinio transliuotojo funkcijoms atlikti.

„Jeigu mes skiriame pakankamai dideles lėšas nacionaliniam transliuotojui, tai turėtų tų lėšų pakakti visoms funkcijoms vykdyti“, - trečiadienį Vyriausybėje sakė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, matant, kad finansavimas nepakankamas, galima kalbėti apie jo didinimą, tačiau tai neturėtų iškreipti rinkos.

„Šioje situacijoje neturėtų būti iškreipta rinka, kalbant apie konkurenciją tarp visuomeninio transliuotojo ir komercinių transliuotojų. Dėl to manau, kad finansinis nacionalinio transliuotojo poreikis turi būti patenkintas, o konkurentų čia net neturėtų būti“, - teigė S. Skvernelis.

Trečiadienį Seimo Kultūros komiteto, vadovaujamo „valstiečių“ pirmininko R. Karbauskio, surengtuose naujos redakcijos Lietuvos radijo ir televizijos įstatymo klausymuose LŽVS lyderis teigė, kad reklama, rodoma LRT, gali būti savais kriterijais reguliuojama, tačiau ji turi būti nemokama.

Valdančiųjų „valstiečių“ inicijuotu projektu siekiama keisti visuomeninio transliuotojo valdymo principus: siekiama steigti naują valdymo organą – valdybą, taip pat būtų trumpinama tarybos narių kadencija ir keičiama jos formavimo tvarka. Tuo metu Agnės Širinskienės pataisomis siekiama, kad LRT iš reklamos ir komercinių audiovizualinių pranešimų neturėtų papildomų pajamų jokiais atvejais.

ELTA primena, kad Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, jog sprendimas sudaryti Seimo tyrimo komisiją prieštaravo Konstitucijos straipsniui, kuris gina nacionalinio transliuotojo nepriklausomumą nuo politikų.