„Palaukime antradienio. Išsakysiu ir prezidento argumentus, kuriuos girdžiu, ir išklausysime partijos. Bet kokiu atveju sprendimas bus mano ir prezidento“, – tikino S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžia, kad susiklosčiusi situacija, kai prezidento ir valdančiųjų nuomonės dėl ministro galimybės toliau eiti pareigas išsiskiria, nėra neįprasta šalies politikoje.

„Tokių situacijų Lietuvoje buvo. Nepamirškime, kad buvo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, išsakiusi ponui Kubiliui priekaištų dėl aplinkos ministro, pasakiusi, kad koalicija turėtų spręsti klausimą.

Po to buvo garsusis „auksinių šaukštų“ skandalas. Prezidentė tiesiai pasakė ir buvo pagrįstas pasakymas, kad ministras turi trauktis. Bet jis dirbo ir tuometis premjeras ragino, kad prezidentė nepolitikuotų“, – „Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas, pabrėždamas, kad, jo nuomone, kilęs ažiotažas dėl J. Narkevičiaus gali būti tiesiog dirbtinai išpūstas.

„Labai dažnai mes tampame nepatikrintų informacinių atakų aukomis“, – pabrėžė jis.

Premjeras neslėpė, kad pastaruoju metu tenkančią kritiką valdančiajai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai- Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) vertina skeptiškai.

„Matome veikimą prieš mūsų koalicijos partnerius – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungą. Būtent nuo to momento, kai jie tapo koalicijos partneriais – iki to laiko jie kažkodėl buvo neįdomūs“, – samprotavo ministras pirmininkas.

Politiko teigimu, kritika, tenkanti tautinei mažumai atstovaujančiai jėgai, gali būti tiesiog susijusi su siekiu ją stumtelti giliau į Rytų erdvę.

„Kartais atrodo, kad mes savo rankomis darome politinę jėgą, kuri atstovauja mūsų istorinei, tautinei mažumai, kuri yra labai svarbi, kuri istoriškai nuo sovietmečio buvo tempiama į Rytų pusę... tai mes dabar turime unikalią situaciją (...) bendruomenė visiškai integruojasi į Lietuvos visuomenę. Tai atsiranda tokie norai ją vėl pastumti Rytų link. Tai to leisti tikrai negalime“, – kalbėjo S. Skvernelis.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus baigiantis 2019-iesiems paragino trauktis iš einamų pareigų.

Savo ruožtu valdantieji į prezidento išreikštą nepasitikėjimą reaguoti neskubėjo ir nutarė, kad susisiekimo ministro likimą spręs sausio 14 d. valdančiosios koalicijos išplėstiniame posėdyje.

Premjeras interviu Eltai užsiminė, kad kartu šiame posėdyje bus pasiūlytas ir kandidatas užimti šiuo metu laisvą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę.