Taip jis kalbėjo reisiniais lėktuvais grįžęs iš vizito Briuselyje, kur pirmadienį nuskrido su Karinių oro pajėgų orlaiviu „Spartan“, sugedusiu prieš skrydį atgal.

„Reikia daugiafunkcinio lėktuvo, kuriuo galėtų skraidyti ir prezidentas, ir vyriausybinės delegacijos, Seimo delegacijos, lygiai taip pat ir kariškiai, kuriems transportinis, toks keleivinis lėktuvas reikalingas“, – žurnalistams prie Vilniaus oro uosto sakė premjeras.

„Turėti tokį lėktuvą yra būtinybė. Net ir vakar būnant Briuselyje, kur vyko gynybos ir užsienio reikalų ministrų susitikimas, mes matėme lėktuvus, kurie yra Lenkijos, Slovakijos, Čekijos, Slovėnijos, Makedonijos ir visų kitų valstybių, išskyrus Lietuvos“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Krašto apsaugos ministerija jau „pakankamai seniai“ ieško variantų, kokį lėktuvą būtų galima įsigyti arba nuomotis.

Su orlaiviu „Spartan“ premjeras turėjo grįžti pirmadienio vakarą, tačiau lėktuvui važiuojant pakilimo taku paaiškėjo, kad sugedo jo atsarginis jėgainės generatorius.

Sekmadienį dėl šio lėktuvo aukščio valdymo sistemos gedimo į Rygą neišskrido prezidentės Dalios Grybauskaitės delegacija.

„Aš pasitikiu mūsų lakūnais ir specialistais, bet tai rodo sisteminį požymį, kad tai nėra saugu daryti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Lietuvos kariuomenė iš viso turi tris transporto orlaivius „Spartan“.

Vienas jų po pernai įvykusio gedimo dar remontuojamas, o kitas lėktuvas sekmadienį baigė vadinamuosius reglamento darbus.