Ministras Pirmininkas pripažįsta, kad Lenkija ieško paramos ir sąjungininkų, tačiau pajudėjusių energetikos ir kitų bendrų projektų nesieja su Europos Komisijos grasinimais Lenkijai skirti sankcijas.

„Mes kai pradėjome šiuos žingsnius daryti, dar nebuvo jokios įtampos tarp Lenkijos ir EK, tai negalima susieti, kad lenkams reikia paramos, dėl to kažkas vyksta. Tai visiška neteisybė, nes, kaip ir minėjau, tas visas atšilimas ir sprendimų priėmimas prasidėjo gerokai anksčiau“, - interviu Eltai teigė S. Skvernelis.

Anot Premjero, jo netenkino ankstesni santykiai su Lenkija, todėl nuspręsta daugiau dėmesio skirti kaimyninei valstybei. Tačiau, pasak jo, Vyriausybė ir Prezidentūra santykiuose su Varšuva nelenktyniauja.

„Aš nematau jokio lenktyniavimo, tai buvo ilgas laikotarpis, kada Prezidentūra turėjo galimybę ir, matyt, formavo politiką tarp šių mūsų valstybių, aš - savo atsakomybės ribose. Kalbant apie vykdomąją valdžią, aš jau minėjau tapęs Premjeru, tai yra svarbu, ypač kalbant apie strateginius, energetinius projektus“, - tikino S. Skvernelis.

Tiek Premjeras, tiek Prezidentė Dalia Grybauskaitė išreiškė paramą Lenkijai ginče su Europos Komisija, teigdami, kad prievartinių priemonių prieš Varšuvą imtis negalima.

ES ruošia drausminę procedūrą prieš Lenkiją dėl teismų reformos, kuri apriboja jų nepriklausomumą. Pernai gruodį Europos Komisija (EK) suteikė trijų mėnesių terminą ištaisyti tai, kitu atveju Lenkijai gresia precedento neturinti sankcija - balsavimo teisės atėmimas.