„Pati kabutėse demokratijos šventė visgi buvo keistoka, švelniai tariant, kai partijos grietinėlė, viršūnės, nusprendė ir parėmė vieną kandidatą. Tai antram kandidatui turbūt šansų laimėti net teorinių nebuvo“, - pirmadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Jis atsisakė žurnalistams įvertinti pirminių rinkimų nugalėtoją Ingridą Šimonytę. Pasak jo, tai daryti turi pati visuomenė.

„Aš nenorėčiau vertinti kolegės Seimo narės, tą vertinimą gali pasidaryti mūsų žmonės. Ponia Šimonytė dirbo Vyriausybėje, priiminėjo sprendimus, juos galima vertinti“, - teigė premjeras.

Paklaustas, ar „valstiečiai“ greitu laiku taip pat nekels savo kandidato 2019 m. vyksiantiems prezidento rinkimams, premjeras tvirtino, kad, jo žiniomis, tai bus tik kitais metais.

„Nesu partijos narys ir už partiją kalbėti tikrai negaliu. Kiek žinau ir kiek buvo kalbėta - tai bus suvažiavimas ir suvažiavimo metu kandidatas bus pasirinktas. Tai tikrai nebus šiais metais“, - sakė premjeras. Galiausiai jis pabrėžė, kad pats savo kandidatūros į prezidento postą nekels, tačiau klausimą uždavusiems žurnalistams leido suprasti, kad pasiūlytas į šias pareigas tokią galimybę apsvarstytų.

Sekmadienį suskaičiavus visus balsus TS-LKD pirminiuose prezidento rinkimuose fiksuota akivaizdi I. Šimonytės pergalė. Už parlamentarę balsavo 78,71 proc. rinkėjų (16418 balsų). Tuo tarpu už diplomatą Vygaudą Ušacką balsavo 21,29 proc. užsiregistravusiųjų (4441 balsas).

Lapkričio 17 d. TS-LKD taryba oficialiai parems I. Šimonytės kandidatūrą kitų metų gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.