„Komitetas dirba produktyviai, komitetas ir jo pirmininkas, mano galva, du metus darbavosi už Finansų ministeriją. Jis praktiškai turėjo antras pareigas, nes iš Finansų ministerijos mes absoliučiai jokių iniciatyvų neturėjome. Komiteto pirmininkas tikrai galėtų toliau darbuotis“, – Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Todėl, tęsė parlamentaras, viešojoje erdvėje pasirodę svarstymai į M. Majausko vietą paskirti konservatorių frakcijai priklausantį Justą Džiugelį yra visiškas nesusipratimas.

„Galbūt kartelės tiek aukštai „nekelkime“, kad su viduriniu išsilavinimu žmonės galėtų Seime komitetams vadovauti. Reikia išlaikyti profesionalų politiką“, – sakė jis, omenyje turėdamas tai, kad J. Džiugelis neturi aukštojo išsilavinimo.

„Jie (konservatoriai – ELTA) ne tik Vyriausybėje neturi kompetentingų žmonių, bet ir Seime žiūri ne į kompetenciją, o į asmeninį lojalumą“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Galiausiai politikas stebėjosi ir valdančiųjų konservatorių pareiškimais, kad antradienį nedalyvaus opozicijai priklausančios Agnės Širinskienės inicijuojamame balsavime dėl „nepasitikėjimo“ Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku. Jo neįtikino valdančiųjų argumentai, kad tokia A. Širinskienės iniciatyva yra tiesiog manipuliuojama visuomenės nuomone.

„Yra tokia procedūra numatyta. Jei jie kalba apie nepasitikėjimą komiteto pirmininku, tai nepasitikėjimo procedūra yra slaptas balsavimas. Jeigu jie sako, kad, viena vertus, juo nepasitiki, bet nepasitikėjimo procedūroje nedalyvaus... Tai keistai atrodo“, – apibendrino Seimo narys.

Antradienį Seime vyks opozicijai priklausančios Seimo narės A. Širinskienės inicijuojamas balsavimas dėl nepasitikėjimo Biudžeto BFK pirmininku Mykolu Majausku.

Nors procedūra yra dėl „nepasitikėjimo“, politikė siekia M. Majauską išlaikyti užimamose svarbaus Seimo komiteto pirmininko pareigose. Tai, kad M. Majauskas turėtų trauktis iš pirmininko posto, yra pareiškę konservatoriai.

Tokia procedūra reikalautų slapto balsavimo ir tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, turi pasisakyti mažiausiai 71 parlamentaras.