„Esame pasirengę priimti visus grįžtančius žmones. Šiandien ir investicinė aplinka, ir aplinka, susijusi su darbo vietų bei specialistų poreikiu šalyje yra pakankamai didelė“, - LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo S. Skvernelis.

Jo teigimu, Vyriausybė vykdo nuolatinę stebėseną ir kiekvieną trečiadienį vykstančių pasitarimų metu svarsto situaciją, priiminėja atitinkamus sprendimus.

„Vyriausybė padarė reikalingus sprendimus, mes parengėme įstatymų projektus, paketą esant pačiam blogiausiam scenarijui - JK pasitraukimui iš ES be susitarimo. Jis jau pateiktas Seimui ir bus svarstomas skubos tvarka“, - teigė ministras pirmininkas.

Kaip pažymėjo S. Skvernelis, šalies piliečiai turi tinkamas sąlygas grįžti į Lietuvą ir čia dirbti. Jaunos šeimos gali pretenduoti į subsidijas ir lengvatas įsigyjant būstą regionuose, taip pat palaikoma šeimų, turinčių vaikų, socialinė gerovė.

„Šiandien yra ta situacijai ir laikotarpis, kai turime tolesnį mūsų ekonomikos augimą, ir čia galima grįžti bei sėkmingai įsitvirtinti“,- sakė S. Skvernelis.

Anot jo, grįžusiems lietuviams yra sudarytos visos sąlygos pradėti savo verslą, įsilieti į viešąjį sektorių arba patenkinti tą darbo jėgos poreikį, su kuriuo susiduria privatus verslas.

ELTA primena, kad Jungtinės Karalystės (JK) parlamentas prieš vyriausybės valią trečiadienį balsuos dėl „Brexito“ sutarties alternatyvų. Atitinkamą iniciatyvą pirmadienio vakarą Bendruomenių Rūmuose parėmė 327 parlamentarai ir 300 buvo prieš. Taip deputatai užsitikrino didesnę įtaką „Brexito“ procesui, o ministrė pirmininkė Theresa May patyrė dar vieną pralaimėjimą.

Opozicinės leiboristų partijos „Brexito“ ekspertas Keiras Starmeris balsavimo rezultatą tviteryje pavadino „dar vienu pažeminimu premjerei, kuri visiškai prarado savo partijos, savo kabineto ir „Brexito“ proceso kontrolę.„

Trečiadienį, be kita ko, gali būti balsuojama dėl glaudesnių ryšių su ES ir antrojo referendumo, taip pat dėl „Brexito“ atšaukimo. Nors šių balsavimų rezultatai nebūtų teisiškai įpareigojantys, tačiau jie parodytų, už ką yra parlamento dauguma.

„Brexito“ ministerija vėlų pirmadienio vakarą kalbėjo apie „pavojingą“ precedentą. Balsavimo rezultatas esą yra „nuviliantis“ ir sujaukia „pusiausvyrą tarp mūsų demokratinių institucijų“.

Th. May pirmadienio popietę pripažino, kad vis dar nesimato daugumos „Brexito“ sutarčiai, kurią ji išsiderėjo su ES. Todėl ji kol kas neteiks sutarties balsavimui dar kartą. „Su dideliu apgailestavimu turiu konstatuoti, jog šiuo metu Bendruomenių Rūmuose vis dar nėra pakankamai paramos, kad būtų balsuojama trečią kartą“, - kalbėjo Th. May.

Sutartis parlamente buvo atmesta jau dukart. Stebėtojų teigimu, ji daugumos nebūtų sulaukusi ir trečią kartą.

Anksčiau planuota, kad JK iš ES pasitrauks kovo 29 d.