„Tai yra žmonės, kurie laikosi žodžio, turi labai aiškius vertybinius principus, su kuriais galima kalbėtis, kurie iš karto pasako, ar jiems yra priimtina arba nepriimtina, kurie pakankamai daug sprendimų padarę, kad valstybėje įvyktų pokyčiai – jų balsai buvo labai svarbūs.

Tai jeigu bus toks nusiteikimas, bus vadovaujamasi tokiais principais – labai aiškiais, konkrečiais, vertybiniais, siekiant konkretaus rezultato – tai ji turėtų sutikti. Jeigu jie turės tą institucinę atmintį, kai jiems teko dirbti anksčiau vykdomojoje valdžioje, – gali būti visko“, - po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras, pridurdamas, kad pats mano, jog koalicinis susitarimas su LLRA-KŠS pavyks.

„Aš manau, kad dėl svarbiausių dalykų galime susitarti“, - kalbėjo premjeras.

„Valstiečiai“, LSDDP, „tvarkiečiai“ nuo pastarosios savaitės iš naujo bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašiusios memorandumą, šios partijos laukia, kad prie valdančiosios daugumos prisijungtų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga. Pasirašytame trijų partijų memorandume pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija.