„Matote, kokie yra tiekimai: ir nusipirkti sudėtinga, ir panašu, kad turime problemą su pristatymu“, – Seime žurnalistams sakė premjeras.

Tačiau, S. Skvernelio teigimu, į klausimą, ar šiuo metu Lietuvai reagentų pakanka, galima atsakyti įvairiai. Pasak premjero, atsakymas priklauso nuo to, koks reagentų naudojimo šalyje modelis yra taikomas.

„Jeigu mes taikome tokį modelį, koks dabar Lietuvoje taikomas, – tai jų pakanka. Jeigu mes galvojame, kad reikia pratestuoti visus šalies gyventojus, – tai, žinoma, jų trūkumas yra“, – teigė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas priminė, kad dar šią savaitę Lietuvą turėtų pasiekti apie 20 tūkst. reagentų.

„Šią savaitę galime turėti (papildomai. – ELTA) apie 20 tūkstančių. Kitą savaitę yra numatyta dar papildomai“, – teigė premjeras, pridurdamas, kad bus ir daugiau vietų, kuriose bus galima atlikti tyrimus dėl koronaviruso.

„Šią savaitę bus 10 papildomų punktų įrengta, ir dar trys papildomos laboratorijos turėtų pradėti veikti. Vadovaujantis specialistų rekomendacijomis, šie patikrinimai bus vykdomi tik su medikų sprendimu, kad reikia (tyrimą. – ELTA) padaryti“, – apibendrino premjeras.

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga LRT pripažino, kad norėtųsi daugiau turėti reagentų tyrimams dėl koronaviruso.

„Iš tiesų situacija labai greitai pasikeitė. Kai mes pirkome reagentus, iš viso buvo klausimas, ar juos verta pirkti, ar ne, ir nusipirkome su rezervu, pagal situaciją, kai virusas atrodė“, – LRT radijui sakė A. Veryga.