Neįžvelgia kritikų

Paprašytas pasakyti, ar prezidento pranešime įžvelgė kritikos sau, premjeras kalbą gyrė.

„Gal reikėtų tos retorikos atsisakyti ir vertinti prezidento pranešimą toks, koks jis buvo. Aš matau norą ir tikslą, kuris buvo nuo pat kadencijos pradžios vienyti ir telkti, tiek tautą ir politikus. Neįžvelgiu kažkokių kritikų.

Bendrai sistemai visiems pasakyta, kiekvienas galės prisitaikyti, matyt, tai ir padarė. Bet aš manau, kad šis pranešimas yra apžvelgiantis visus svarbiausius prezidento darbus, atsakomybės sritis. Jis yra telkiantis, duodantis peno pamąstymui ateičiai“, – po G. Nausėdos metinio pranešimo žurnalistams kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis neigė kalbas, kad prezidentui tenka atmesti pasiūlytas partijoms palankias kandidatūras į tam tikras vietas.


„Ne, tikrai ne. Mes su prezidentu turime gerą dialogą, aišku, gaila, kad ne visuomet pavyksta sutarti. Bet nuosekliai laikomės to. Ir tų partinių kandidatų, partinių preferencijų niekada neteikiau, nemanau, kad kada ir teiksiu“, – kalbėjo premjeras.

G. Nausėda metiniame pranešime prakalbo ir apie politinės kultūros dugną. S. Skvernelis sakė, kad kiekvienas galės prisitaikyti tai asmeniškai.

„Čia kiekvienas gali vertinti apie ką tai buvo ir tą prezidento klausimą kelti. Bet čia, matyt, yra ne vien šitos kadencijos diskusijų klausimas ir vertinimo dalykas“, – tikino jis.

„Šito aš visai nesupratau“

LVŽS lyderis R. Karbauskis žurnalistams pabrėžė, kad valdančioji dauguma susipriešinimo nesiekia.

„Sunku vertinti, nelabai supratau, ką prezidentas turėjo galvoje. Jeigu turėjo galvoje, kad mūsų darbas Seime, ar politiniame gyvenime Lietuvos turi daug supriešinimo, tai faktas. Bet ar to valdančioji dauguma siekia, tai ne. Opozicija, kuri siekia supriešinti visus tarpusavyje, tai stilius, kuris nesikeitė 30 metų“, – sakė jis.

„Pastaruoju metu bandoma kelti daug aistrų dėl Konstitucinio Teismo. Sąmoningai ar nesąmoningai daromi žingsniai, kurie stumia šalį į konstitucinę krizę. Tai yra neatsakinga“, – taip metiniame pranešime sakė G. Nausėda.

Ramūnas Karbauskis

LVŽS lyderis R. Karbauskis tikino, kad šito jis nesupranta.

„Šito aš visai nesupratau. Jeigu turima omenyje mūsų kreipimasi dėl Konstitucinio teismo pirmininko, tai mes padarėme taip, kaip jis siūlė, kreipsimės išsiaiškinimo. (…) Čia jokio bandymo nėra kažką kvestionuoti. Tai nėra susiję su sprendimais, bet keliamas klausimas, kurį kelia pati teisinė bendruomenė, nes abejonė kyla“, – apie Konstitucinio Teismo situaciją sakė R. Karbauskis.

Šalies vadovas pažymėjo, kad dažnai projektai būna atmetami vien dėl to, kas yra jų autorius. Valdančiosios koalicijos atstovas teigė, kad niekas neturėtų įsižeisti.
„Aš šitoje vietoje tai turima galvoje, galbūt turėta galvoje, kad ne visi prezidento pasiūlymai buvo palaikyti. (…) Svarbu, kad turime dialogą, turime skirtingas nuomones, niekas neturėtų įsižeisti“, – tikino LVŽS lyderis.