„Gaunu (atsakymus). Yra daug įstaigų, nes daug kas pagalvojo, kad yra kreipimasis tik į žvalgybos institucijas , tačiau yra kreiptasi ir į kriminalinės žvalgybos subjektus. Atsakymai yra gaunami, jie yra įvairūs“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, jeigu jis mato, kad tai yra svarbu, pagal principą „būtina žinoti“ informuoja kitas institucijas.

„Vakar pasirašiau riboto naudojimo raštą Seimo pirmininkui, nes taip pat manau, kad jam būtina žinoti tam tikrą informaciją, kas susiję su Seimo veikla“, – sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat patvirtino, kad su dalimi informacijos galėjo susipažinti Ramūnas Karbauskis, kaip valstiečių-žaliųjų frakcijos seniūnas.

Paklaustas, ar su informacija galės susipažinti ir, pavyzdžiui, NSGK esantys konservatoriai, Ministras Pirmininkas teigė, kad jiems ji nebus teikiama.

„Tai yra informacija, kuri teikiama mums, ir tai neatitiktų principo „būtina žinoti“. Neteiksime jokios informacijos konservatoriams“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, visais atvejais su konfidencialumo žyma pažymėta informacija laikomasi to principo, kad ji turi atitikti principą „būtina žinoti“.

„Turėjimas leidimą dirbti su slapta informacija nereiškia, kad tu tą visą slaptą informaciją gali gauti. Taip, kaip tai buvo padaryta tame pačiame komitete , kada ponas Puidokas ir dar 11 Seimo narių užklausė informacijos ir apie ponią Rasą Juknevičienę iš saugumo departamento, tai ją gavo komitetas, šitų klausimų iniciatoriai tos informacijos negavo. Buvo nuspręsta, kad tai neatitinka principo „būtina žinoti“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, ši informacija patvirtina „tam tikrą nerimą“.

„Tai yra labai svarbi informacija, mes į ją reaguojame ir reaguosime, nes tai apima visus procesus, kurie yra šalyje . Nereikėtų matyti tik užsienio grėsmių, turime iššūkių ir šalies viduje“, – sakė S. Skvernelis.

DELFI primena, kad premjeras šią savaitę sakė, kad kreipėsi į institucijas dėl informacijos, kurios turinio neįvardijo.