„Jau 14 metų esame visateisiai Europos Sąjungos, vienijamos bendrų vertybių, nariai. Sėkmingai sugrįžę į Europos šeimą, įgyvendinome svarbias struktūrines reformas, sustiprėjome ekonomiškai. Šiandien Lietuvos verslas sėkmingai naudojasi daugiau kaip 500 mln. vartotojų turinčia bendrąja rinka, o mūsų piliečiai gali laisvai keliauti, studijuoti ir dirbti. Tai mūsų narystės Europos Sąjungoje sėkmės istorija“,- pabrėžia Premjeras.

Anot Vyriausybės vadovo, Europos Sąjunga - esminė demokratijos, pagarbos žmogui ir ekonominės gerovės garantija. Tai tebėra išskirtinis politinis ir ekonominis projektas, neturintis analogų pasaulyje.

Premjeras pasidžiaugė, kad entuziazmas, su kuriuo Lietuva prisijungė prie Europos Sąjungos, neblėsta ir šiandien. Per rekordiškai trumpą laiką užbaigtos derybos dėl narystės pažangias ekonomikas ir modernias valstybes vienijančioje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) ir gautas kvietimas tapti 36-ąja jos nare.

„Šiais metais švenčiame mūsų valstybės šimtmečio jubiliejų, žymintį Lietuvos istorinę atmintį, tradicijas, pagarbą tėvynei ir jos kūrėjams. Mūsų žemyno ir jo tautų istorija itin skaudi, todėl negalime pamiršti praeities pamokų. Lietuva tvirtai remia Europos Sąjungos konkrečius veiksmus ir iniciatyvas, skirtas prisidėti prie tarptautinės taikos ir saugumo“,- sakoma Premjero sveikinime.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad Europos dieną minime ne tik čia, Lietuvoje, bet ir visur, kur gyvena ir darbuojasi lietuviai. Sveikindamas Europos dienos proga, jis palinkėjo visiems sėkmės siekiant bendrų tikslų puoselėjant europines vertybes.